Met de woorden FOOD BAR CLUB is Gent alweer een nieuw initiatief rijker: BAAR staat voor de combinatie van restaurant, bar en club en is daarmee de eerste van zijn soort in Vlaanderen.

U kunt er zowel aperitieven, dineren, dansen of gewoon een glaasje drinken, en dat allemaal op één locatie in centrum Gent. Na een gezellig etentje de nachtelijke koude trotseren om elders te gaan feesten hoeft dus niet meer, want om elf uur wordt het restaurant omgetoverd in een nachtclub.

"Ik draai al zestien jaar muziek en op een bepaald moment wilde ik daar meer mee doen dan het enkel te zien als een hobby", zegt oprichter David Hannon, die al lang met het idee speelde om zijn passie voor het nachtleven te combineren met een restaurant dat eten en drinken van goede kwaliteit serveert. Zo kwam hij uit bij BAAR. "De naam klinkt catchy, universeel en niet dubbelzinnig. Het is nog geen begrip, maar wel een simpel woord dat meerdere dingen omvat - denk maar aan 'eetbar', 'babbelbar' en 'drinkbar' - en waarbij iedereen zijn eigen verhaal kan maken."

Inrichting

Naast een nieuwe manier van uitgaan, biedt BAAR ook een mooi staaltje architectuur. De ideeën ontstonden uit gelijkaardige buitenlandse concepten. "Maar het is niet mijn bedoeling om te kopiëren. Ik heb gewoon mijn ding gedaan, net zoals interieurarchitect Lieven Musschoot." Het interieur bestaat uit stevige, robuuste materialen met veel karakter die tegen een stootje kunnen.

Graffitikunstenaar Steve Locatelli zorgde voor de indrukwekkende muurschildering, en de Nederlandse designer Piet Hein Eek werd ingeschakeld om het meubilair te ontwerpen. Hij maakt hoofdzakelijk gebruik van afgedankte materialen zoals sloophout en recuperatiebuizen. BAAR bestaat uit verschillende ruimtes met elk hun eigen persoonlijkheid, maar om een eenheidsgevoel te creëren vindt u er geen deuren. Zo wil David dat de klanten naar voor, naar achter en naar boven kunnen kijken, met glaselementen en spiegels die dat effect versterken.

Internationale dj's

Nachtraven komen in BAAR volop aan hun trekken: de keuken sluit om 1u en elke avond kan u housemuziek van (internationale) dj's verwachten."Mainstream muziek zal je hier niet horen, maar het moet ook toegankelijk blijven."

In de toekomst zal BAAR zeker nog van zich laten horen, want David is een man met ambitie: "Op termijn wil ik de mogelijkheden verder uitbouwen, daarbij denk ik aan een platform voor muziek, eventueel met een label en een radiostation." Ook wijndegustaties, cocktailwedstrijden en catering staan op de planning. "Maar op dit moment moeten we focussen op waar we nu mee bezig zijn: kwaliteit." (AC)

BAAR, Lange Violettestraat 94, Gent. reserveer@baar.be

Met de woorden FOOD BAR CLUB is Gent alweer een nieuw initiatief rijker: BAAR staat voor de combinatie van restaurant, bar en club en is daarmee de eerste van zijn soort in Vlaanderen. U kunt er zowel aperitieven, dineren, dansen of gewoon een glaasje drinken, en dat allemaal op één locatie in centrum Gent. Na een gezellig etentje de nachtelijke koude trotseren om elders te gaan feesten hoeft dus niet meer, want om elf uur wordt het restaurant omgetoverd in een nachtclub. "Ik draai al zestien jaar muziek en op een bepaald moment wilde ik daar meer mee doen dan het enkel te zien als een hobby", zegt oprichter David Hannon, die al lang met het idee speelde om zijn passie voor het nachtleven te combineren met een restaurant dat eten en drinken van goede kwaliteit serveert. Zo kwam hij uit bij BAAR. "De naam klinkt catchy, universeel en niet dubbelzinnig. Het is nog geen begrip, maar wel een simpel woord dat meerdere dingen omvat - denk maar aan 'eetbar', 'babbelbar' en 'drinkbar' - en waarbij iedereen zijn eigen verhaal kan maken." InrichtingNaast een nieuwe manier van uitgaan, biedt BAAR ook een mooi staaltje architectuur. De ideeën ontstonden uit gelijkaardige buitenlandse concepten. "Maar het is niet mijn bedoeling om te kopiëren. Ik heb gewoon mijn ding gedaan, net zoals interieurarchitect Lieven Musschoot." Het interieur bestaat uit stevige, robuuste materialen met veel karakter die tegen een stootje kunnen. Graffitikunstenaar Steve Locatelli zorgde voor de indrukwekkende muurschildering, en de Nederlandse designer Piet Hein Eek werd ingeschakeld om het meubilair te ontwerpen. Hij maakt hoofdzakelijk gebruik van afgedankte materialen zoals sloophout en recuperatiebuizen. BAAR bestaat uit verschillende ruimtes met elk hun eigen persoonlijkheid, maar om een eenheidsgevoel te creëren vindt u er geen deuren. Zo wil David dat de klanten naar voor, naar achter en naar boven kunnen kijken, met glaselementen en spiegels die dat effect versterken. Internationale dj'sNachtraven komen in BAAR volop aan hun trekken: de keuken sluit om 1u en elke avond kan u housemuziek van (internationale) dj's verwachten."Mainstream muziek zal je hier niet horen, maar het moet ook toegankelijk blijven." In de toekomst zal BAAR zeker nog van zich laten horen, want David is een man met ambitie: "Op termijn wil ik de mogelijkheden verder uitbouwen, daarbij denk ik aan een platform voor muziek, eventueel met een label en een radiostation." Ook wijndegustaties, cocktailwedstrijden en catering staan op de planning. "Maar op dit moment moeten we focussen op waar we nu mee bezig zijn: kwaliteit." (AC)