Authentieke Spaanse hapjes

Van simpele hapjes totminiporties van gerechten. Het Tapas Boek bundelt ze allemaal.

Tapas komen oorspronkelijk uit AndalusiĆ«, maar worden nu in heel Spanje (en elders) gegeten. Vroeger werd zo’n gratis hapje geserveerd bij een drankje in een bar. Het bestond meestal uit een plakje koud vlees op een stukje brood. Volgens de legende werden tapas gebruikt om een wijnglas af te dekken, zodat het aroma behouden bleef en er geen insecten in konden komen.

Simone Ortega, auteur van de bestseller 1080 recepten en haar dochter InƩs Ortega schreven samen Het Tapas Boek. Daarin staan meer dan 250 authentieke recepten van de bekende Spaanse tapachef JosƩ AndrƩs. Het repertoire is gevarieerd en authentiek. Alleen spijtig dat niet alle tapas, ter ondersteuning, op foto werden vastgelegd.

Het Tapas Boek, Kosmos Uitgevers, isbn 978 90 572 0375 6. 34,95 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content