Aubergine en blauwe bessen verkozen tot groente en fruit van het jaar

De aubergine en blauwe bessen zijn verkozen tot groente en fruit van het jaar. Ook de genomineerden voor Beste Benelux Groenterestaurant zijn bekend.

De aubergine en blauwe bessen zijn, naar aanleiding van De week van Groenten en Fruit, verkozen tot groente en fruit van het jaar. Daarnaast heeft een jury van journalisten en Gault&Millau Benelux, onder leiding van groentekok Frank Fol, 12 groenterestaurants genomineerd voor de wedstrijd Beste Benelux Groenterestaurant.

De veilingen plaatsen elk jaar een groente- en fruitsoort in de aandacht. “Ze organiseren onder meer activiteiten rond die soorten”, legt Fol uit. Ruim 50 restaurants uit België en Nederland schreven zich in voor de zesde editie van de wedstrijd. Vier Vlaamse, vier Waalse en Brusselse en vier Nederlandse restaurants zijn genomineerd. Uit elke regio wordt 1 winnaar gekozen. Voor het restaurant dat de lekkerste groentegerechten voor kinderen serveert is er een speciale prijs. Het publiek kan stemmen op www.denkgroenten.info.

In Vlaanderen zijn “Taste and Colours” (Kortrijk), “Naturell” (Gent), “Graanmarkt13” (Antwerpen) en “Vous lé Vous” (Wimmertingen) genomineerd. Voor Brussel en Wallonië gaat het om “Little Asia” “Maison Lemonnier”, “Le Coq aux Champs” en “Fruits de la Passion”. De Nederlandse genomineerden zijn “Zout&Citroen”, “Pollevie”, “L’Invité”
en “Bolenius”.

De winnaars worden op 29 september bekendgemaakt. Vorig jaar werd voor Vlaanderen het Kortrijkse “Table d’Amis” verkozen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content