Een opmerkelijke creatie in het gin-gamma is Elephant Gin, een ambachtelijke, klassieke London dry gin met 45 procent alcohol en geïnspireerd op de pioniersgeest van de negentiende-eeuwse ontdekkingsreizigers, en op de planten die ze tijdens hun tochten ontdekten. Hij is gemaakt met veertien ongewone botanicals waarvan enkele die uitsluitend te vinden zijn op het Afrikaanse continent, zoals baobabvruchten, Afrikaanse alsem en bucco-extract. Koreander werd er niet in verwerkt. Het resultaat levert een bijzondere smaak- en aromaprofiel.

De gin drink je zowel puur als in een cocktail. In het laatste geval kies je een betere tonic, eventueel met zeste van sinaasappel en takje munt als garnituur.

Wie deze gin in huis haalt, steunt het goede doel: vijftien procent van de opbrengst gaat naar de Space for Elephants Foundation en de Big Life Foundation, organisaties die zich inzetten voor de bescherming van de olifant en de natuur in Afrika. Richtprijs: 32,95 euro.

Een opmerkelijke creatie in het gin-gamma is Elephant Gin, een ambachtelijke, klassieke London dry gin met 45 procent alcohol en geïnspireerd op de pioniersgeest van de negentiende-eeuwse ontdekkingsreizigers, en op de planten die ze tijdens hun tochten ontdekten. Hij is gemaakt met veertien ongewone botanicals waarvan enkele die uitsluitend te vinden zijn op het Afrikaanse continent, zoals baobabvruchten, Afrikaanse alsem en bucco-extract. Koreander werd er niet in verwerkt. Het resultaat levert een bijzondere smaak- en aromaprofiel.De gin drink je zowel puur als in een cocktail. In het laatste geval kies je een betere tonic, eventueel met zeste van sinaasappel en takje munt als garnituur. Wie deze gin in huis haalt, steunt het goede doel: vijftien procent van de opbrengst gaat naar de Space for Elephants Foundation en de Big Life Foundation, organisaties die zich inzetten voor de bescherming van de olifant en de natuur in Afrika. Richtprijs: 32,95 euro.