Sebastien sloot een overeenkomst af met Rik Baert en Veronique Buffel, nadat die hun plannen bekend maakten om na 125 jaar hun succesvolle zaak, 't Bakkerietje, over te laten. "Het ging allemaal veel te hard", begint de bakker zijn verhaal. "Na de vliegende start in Brugge kregen we de opportuniteit om in Gent een winkelpunt te openen op een toplocatie, in de Vlaanderenstraat naast Restaurant Vrijmoed. Daar hadden we een rustige start verwacht, we zijn per slot van rekening helemaal niet bekend in Gent en bij de Gentenaren, die wel wat kwaliteit gewoon zijn in hun stad. Niets was echter minder waar. Mee door het succes van onze Facebook-pagina schoten we ook daar als een pijl uit de startblokken."

Uit de voegen gebarsten

Dat de broden over de toonbank rollen is natuurlijk goed nieuws, maar het kleine atelier van het team van Sebastien werd al snel te klein. Alles wordt artisanaal gemaakt, wat ruimte en tijd vraagt. "Een verlies van kwaliteit is voor mij echter geen optie", zegt Sebastien. "Ik ben een perfectionist en ging nog geen maand na de opening van onze locatie in Gent al in stilte op zoek naar een groter atelier. Tot ik het verhaal van Rik in de krant las. Ik wist meteen, dát is voor mij."

"Vanaf nu kan er ook gewerkt worden aan nieuwe producten, tevens wil ik de bestaande nog verbeteren. Niet alleen door het atelier maar ook door de huizenhoge ervaring van Rik Baert. Ik heb hem gevraagd enkele dagen per week mee te draaien bij ons en hij heeft (gelukkig) ingestemd. Zo geraakt die jarenlang opgebouwde kennis niet verloren."

6 mei is de officiële opening van de nieuwe winkel en 13 juni houdt Le Pain De Sebastien een Open Atelier-dag. Zo wil hij zijn winkel in de Smedenstraat, die dag net 1 jaar open, in de bloemetjes zetten. Iedereen welkom in de Gistelse Steenweg 386.

(LP)

Sebastien sloot een overeenkomst af met Rik Baert en Veronique Buffel, nadat die hun plannen bekend maakten om na 125 jaar hun succesvolle zaak, 't Bakkerietje, over te laten. "Het ging allemaal veel te hard", begint de bakker zijn verhaal. "Na de vliegende start in Brugge kregen we de opportuniteit om in Gent een winkelpunt te openen op een toplocatie, in de Vlaanderenstraat naast Restaurant Vrijmoed. Daar hadden we een rustige start verwacht, we zijn per slot van rekening helemaal niet bekend in Gent en bij de Gentenaren, die wel wat kwaliteit gewoon zijn in hun stad. Niets was echter minder waar. Mee door het succes van onze Facebook-pagina schoten we ook daar als een pijl uit de startblokken."Uit de voegen gebarsten Dat de broden over de toonbank rollen is natuurlijk goed nieuws, maar het kleine atelier van het team van Sebastien werd al snel te klein. Alles wordt artisanaal gemaakt, wat ruimte en tijd vraagt. "Een verlies van kwaliteit is voor mij echter geen optie", zegt Sebastien. "Ik ben een perfectionist en ging nog geen maand na de opening van onze locatie in Gent al in stilte op zoek naar een groter atelier. Tot ik het verhaal van Rik in de krant las. Ik wist meteen, dát is voor mij.""Vanaf nu kan er ook gewerkt worden aan nieuwe producten, tevens wil ik de bestaande nog verbeteren. Niet alleen door het atelier maar ook door de huizenhoge ervaring van Rik Baert. Ik heb hem gevraagd enkele dagen per week mee te draaien bij ons en hij heeft (gelukkig) ingestemd. Zo geraakt die jarenlang opgebouwde kennis niet verloren."(LP)