'De aspergetelers zitten momenteel met de handen in haar. Naast de prijsdaling komen ze door het sluiten van de grenzen op dit ogenblik ook arbeidskrachten tekort voor de oogst, die in geval van asperge handmatig dient te gebeuren. Vooral grote bedrijven krijgen de asperges niet meer geoogst en overwegen deze te laten staan. Hierdoor kan deze grond dit seizoen niet meer gebruikt worden voor een tweede oogst', aldus Saenen.

Aspergetelers een hart onder de riem steken? Ga dan bijvoorbeeld eens een handje helpen op hun boerderij, of trek als de wiedeweerga naar de winkel en verhef asperges tot gedroomde quarantainekost met deze recepten.

'De aspergetelers zitten momenteel met de handen in haar. Naast de prijsdaling komen ze door het sluiten van de grenzen op dit ogenblik ook arbeidskrachten tekort voor de oogst, die in geval van asperge handmatig dient te gebeuren. Vooral grote bedrijven krijgen de asperges niet meer geoogst en overwegen deze te laten staan. Hierdoor kan deze grond dit seizoen niet meer gebruikt worden voor een tweede oogst', aldus Saenen.Aspergetelers een hart onder de riem steken? Ga dan bijvoorbeeld eens een handje helpen op hun boerderij, of trek als de wiedeweerga naar de winkel en verhef asperges tot gedroomde quarantainekost met deze recepten.