Artisanale Amerikaanse bieren van Goose Island strijken neer in België

© Goose Island

Goed nieuws voor de bierliefhebbers. Het craft bier van Goose Island komt nu ook naar België, te beginnen met de India Pale Ale (IPA), het paradepaardje van de brouwerij uit Chicago.

De Goose Island IPA (India Pale Ale), een bier dat in Chicago gebrouwen wordt, maakt midden april zijn intrede op de Belgische markt. Dat is vrijdag gemeld door medewerkers van de Amerikaanse brouwerij Goose Island en van brouwconcern AB InBev, dat het biermerk in 2011 verwierf. Doelstelling is om leider te worden onder de Amerikaanse artisanale bieren in België, maar vooral om “de beste” te zijn”, aldus Joshua Smith, ambassadeur voor het merk in Europa.

De artisanale brouwerij Goose Island, die een twintigtal werknemers telt, opende de deuren in 1988. Oprichter John Hall wilde bieren brouwen “geïnspireerd op de Europese speciaalbieren, maar met een Amerikaanse toets”.

Van het dertigtal creaties van de brouwerij, zal de Goose Island India Pale Ale (IPA) binnenkort dus in gespecialiseerde zaken in België te verkrijgen zijn, voornamelijk in de grote steden zoals Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Namen. Het bier werd tot zes maal toe bekroond tijdens het Great American Beer Festival.

De Honkers Ale, geïnspireerd op de Britse “pale ales” en de 312 Urban Wheat Ale komen ook midden april naar België.

Artisanale Amerikaanse bieren van Goose Island strijken neer in België
© Ryan Grillaert

De brouwerij uit Chicago, met een gans in het logo, produceert ook een bier met Belgische accenten, de Matilda, een pale ale geïnspireerd op de legende van gravin Mathilde in België, oprichtster van de abdij van Orval. Enkele bieren van de brouwerij Goose Island worden in Europa al verkocht in het Verenigd-Koninkrijk en in Nederland.

IPA

De IPA, die dus als eerste bier uit het Goose Island-gamma neerstrijkt in België, heeft een zachte maar lustige smaak met sterke hoptoetsen. Het bier moet in de smaak vallen bij liefhebbers van hopachtig gerstenat die nieuwe horizonten willen verkennen.

De IPA-fiche

Alcoholpercentage: 5,9%

IBU: 55

Kleur: goudgeel

Mout: lichte mout voor speciaalbieren

Hop: Pilgrim, Styrian Golding, Cascade, Centennial

Stijl: Engelse IPA

Prijzen:

– World Beer Cup: goud (2010)

– Great American Beer Festival: goud in 2012 en 2000, zilver in 2004, 2007 en 2009, brons in 2001

Beschikbaarheid: vat

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content