Appeltaart, 15 keer anders

7286279
Eva Kestemont
Eva Kestemont Journalist KnackWeekend.be

Wat kan je allemaal doen met boter, eieren, bloem, suiker en appels? Heel wat, zo blijkt! Elke regio heeft zo zijn eigen recepten voor appeltaart en de variaties zijn eindeloos. Oh, en je hebt trouwens ook niet altijd diezelfde ingrediënten nodig…

Wat kan je allemaal doen met boter, eieren, bloem, suiker en appels? Heel wat, zo blijkt! Elke regio heeft zo zijn eigen recepten voor appeltaart en de variaties zijn eindeloos. Oh, en je hebt trouwens ook niet altijd diezelfde ingrediënten nodig…

Je hebt een appelboom in de tuin staan of kent iemand die dat heeft? Dan zit je vriezer wellicht al vol met appelmoes en ben je op dit moment vermoedelijk koortsachtig op zoek naar andere manieren om de oogst te verwerken. Wij presenteren je alvast enkele recepten voor heerlijke appeltaarten, zowel klassiek als verrassend. (Ook voor mensen zonder appelboom.)

Een robuuste taart, in het gezelschap van een verfijnd bolletje zelfgemaakt roomijs.
Een robuuste taart, in het gezelschap van een verfijnd bolletje zelfgemaakt roomijs.© .
Een taart die zo populair is op de toonbank van Ottolenghi dat de chef zich gedwongen zag het recept te delen. Met een hemels herfstig glazuur.
Een taart die zo populair is op de toonbank van Ottolenghi dat de chef zich gedwongen zag het recept te delen. Met een hemels herfstig glazuur.© .
Veel fruit en een vleugje whisky: dit recept is ideaal voor na een frisse boswandeling.
Veel fruit en een vleugje whisky: dit recept is ideaal voor na een frisse boswandeling.© .
Kaneelbollen, appels en dulce de leche: moet je nog overtuigd worden over de magische werking van deze taart?
Kaneelbollen, appels en dulce de leche: moet je nog overtuigd worden over de magische werking van deze taart?© .
Deze taart wordt niet gebakken en bevat geen suiker. Ideaal om van te genieten als je al die andere taarten wil compenseren.
Deze taart wordt niet gebakken en bevat geen suiker. Ideaal om van te genieten als je al die andere taarten wil compenseren.© .
Zeg 'pommes' en je denkt aan Normandië. Deze exemplaren met Calvados zijn een heerlijk volwassen dessert.
Zeg ‘pommes’ en je denkt aan Normandië. Deze exemplaren met Calvados zijn een heerlijk volwassen dessert.© .
Een recept dat zo gemakkelijk is dat je het op een druilerige zaterdagmiddag samen met kinderen kan maken. Het resultaat zullen ze maar al te graag opsmikkelen.
Een recept dat zo gemakkelijk is dat je het op een druilerige zaterdagmiddag samen met kinderen kan maken. Het resultaat zullen ze maar al te graag opsmikkelen.© .
Geen poespas met deze appeltaart. Ze barst van het fruit en what you see is what you get: een zalige traktatie.
Geen poespas met deze appeltaart. Ze barst van het fruit en what you see is what you get: een zalige traktatie.© .
Erg simpel, maar daarom niet minder heerlijk. Handig om mee te nemen naar het werk of school!
Erg simpel, maar daarom niet minder heerlijk. Handig om mee te nemen naar het werk of school!© .
Redenen zat om deze taart te bakken: de smeuïgheid, de plakkerige gebakken appels, de crunchy speculaasbodem en vooral: het heerlijke samenspel daartussen!
Redenen zat om deze taart te bakken: de smeuïgheid, de plakkerige gebakken appels, de crunchy speculaasbodem en vooral: het heerlijke samenspel daartussen!© .
Een recept waarin de zoetheid niet van suiker komt, maar wel van de appels zelf, dadels en eventueel nog wat esdoornsiroop. Ook eieren en boter zijn afwezig.
Een recept waarin de zoetheid niet van suiker komt, maar wel van de appels zelf, dadels en eventueel nog wat esdoornsiroop. Ook eieren en boter zijn afwezig.© .
Jij denkt bij appeltaart niet noodzakelijk aan de herfst? Met deze frisse galette kan je het zomergevoel nog heel even oproepen.
Jij denkt bij appeltaart niet noodzakelijk aan de herfst? Met deze frisse galette kan je het zomergevoel nog heel even oproepen.© .
Minitaartjes waarbij een gevulde appel de basis vormt van alle heerlijkheid. Erg simpel om te maken, grote voldoening gegarandeerd.
Minitaartjes waarbij een gevulde appel de basis vormt van alle heerlijkheid. Erg simpel om te maken, grote voldoening gegarandeerd.© .
De Franse klassieker zoals hij hoort: bereid in een gietijzeren pan, liefst warm geserveerd en met een bolletje roomijs.
De Franse klassieker zoals hij hoort: bereid in een gietijzeren pan, liefst warm geserveerd en met een bolletje roomijs.© .
Een verfijnd dessert met enkele verrassende gasten. Uitermate geschikt om een gezellig etentje mee af te ronden.
Een verfijnd dessert met enkele verrassende gasten. Uitermate geschikt om een gezellig etentje mee af te ronden.© .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content