Antwerpse versmarkt Criée heropent na transformatie

© .

Slechts weinig supermarkten groeien uit tot ware iconen. Toch is dat wat de Antwerpse versmarkt Criée heeft gedaan als je het vraagt aan de stadsbewoners. Na een zomerse transformatie staan de er residerende ambachtsmannen in een nieuw kader.

Met de heropening van de Criée gaat er een droom in vervulling voor eigenaars Achiel en Maria De Witte. Die eerste werkte al in 1967 in de overdekte markt als groenten- en fruitleverancier. ‘In plaats van binnenkort met pensioen te gaan, wou ik de Crieé nieuwe fundamenten geven,’ aldus de 67-jarige De Witte. ‘Zo kan de Crieé ook voor de volgende generatie zijn betekenis houden als een plaats waar men bij echte ambachtslui uitzonderlijke producten kan vinden.’

Met die ambachtslui doelt De Witte op de twee vakkundige slagers en de poelier-wildspecialist die samen maar liefst 66 meter verstoog vullen. De drie bedrijfjes hebben al decennia lang een mooie naam opgebouwd, iets wat niet zal veranderen onder het beheer van Achiel De Witte.

Antwerpse versmarkt Criée heropent na transformatie
© .

Het overdekte marktgebouw vlakbij Antwerpen-Centraal dateert van 1903 en werd na een brand in 1984 opnieuw opgebouwd. De voorbije jaren vond een Spar er onderdak, vandaag heropent de Criée als Delhaize-vestiging.

Versmarkt Criée

Van Schoonhovenstraat 21 & Van Wesenbekestraat 24, 2060 Antwerpen

Open van dinsdag tot en met zondag. Gesloten op maandag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content