Op de World Sushi Cup die plaatsvond tijdens de grootste Aziatische voeding- en drankenexpo in Tokio, is Junko Kawada van de sushibar Ko'uzi, gelegen aan de Antwerpse Sint-Jorispoort, op de tweede plaats geëindigd. Er namen in totaal acht restaurants uit evenveel landen aan deze uitzonderlijke wedstrijd deel. De Zweed Pontus Johansson van restaurant Saiko uit Malmö eindigde op de eerste plaats.

In de wedstrijd waarin het sushiwerk door een publieksjury beoordeeld werd op originaliteit, smaak, techniek en presentatie moest Kawada met een paar puntjes haar meerdere erkennen in de Zweedse kandidaat. De innovatieve sushi's van de Antwerpse sushibar werden ook in de Japanse media geroemd om de originele aanpak en de superieure smaakversmelting. Vooral Junko's sushi van tonijn tartaar met de zacht bittere smaak én het fijne parfum van chocolade viel in de smaak. De wedstrijd werd gevolgd door de belangrijkste Japanse tv-stations .

"Ik ben met een heel goed gevoel uit Japan terug gekeerd," aldus Junko Kawada. "Onnodig te zeggen dat zo'n wedstrijd iets helemaal anders is dan het uitbaten van een sushibar. Met mijn tweede plaats voor België heb ik toch bewezen dat de sushi's van Ko'uzi in een mondiale wedstrijd en beoordeeld door een Japans publiek qua creativiteit en ideale smaakversmelting best hun mannetje kunnen staan. En zelfs tot de beste mogen worden gerekend." (DB)

Op de World Sushi Cup die plaatsvond tijdens de grootste Aziatische voeding- en drankenexpo in Tokio, is Junko Kawada van de sushibar Ko'uzi, gelegen aan de Antwerpse Sint-Jorispoort, op de tweede plaats geëindigd. Er namen in totaal acht restaurants uit evenveel landen aan deze uitzonderlijke wedstrijd deel. De Zweed Pontus Johansson van restaurant Saiko uit Malmö eindigde op de eerste plaats. In de wedstrijd waarin het sushiwerk door een publieksjury beoordeeld werd op originaliteit, smaak, techniek en presentatie moest Kawada met een paar puntjes haar meerdere erkennen in de Zweedse kandidaat. De innovatieve sushi's van de Antwerpse sushibar werden ook in de Japanse media geroemd om de originele aanpak en de superieure smaakversmelting. Vooral Junko's sushi van tonijn tartaar met de zacht bittere smaak én het fijne parfum van chocolade viel in de smaak. De wedstrijd werd gevolgd door de belangrijkste Japanse tv-stations . "Ik ben met een heel goed gevoel uit Japan terug gekeerd," aldus Junko Kawada. "Onnodig te zeggen dat zo'n wedstrijd iets helemaal anders is dan het uitbaten van een sushibar. Met mijn tweede plaats voor België heb ik toch bewezen dat de sushi's van Ko'uzi in een mondiale wedstrijd en beoordeeld door een Japans publiek qua creativiteit en ideale smaakversmelting best hun mannetje kunnen staan. En zelfs tot de beste mogen worden gerekend." (DB)