Antwerpse koffiebar Broer Bretel wordt tijdelijk ‘Slow time café’

© /

Antwerpen krijgt ook zijn Slow time café. Vanaf 30 november betaal je in koffiebar Broer Bretel niet per consumptie, maar per minuut dat je er blijft hangen.

Het concept komt overgewaaid uit Berlijn en strijkt nu ook neer in Antwerpen: een zaak binnenstappen en betalen per tijd dat je er spendeert, in plaats van per consumptie. Volledig in lijn met deze filosofie gaat Rodania twee weken in zee met koffiebar Broer Bretel. Het principe is eenvoudig: bij het binnenkomen in het zogenaamde ‘Slow time café’ krijg je een kaartje met een timestamp en bij het buitenkomen klok je uit en reken je af. Het eerste uur dat je er spendeert kost 3 euro, per tien extra minuten betaal je 0,50 euro.

Het horlogemerk heeft voor de gelegenheid het hele decor van de koffiezaak ingericht met klokken. Te lang blijven hangen omdat je het uur uit het oog verloren was, is deze keer écht een fout excuus.

‘Tijdens het koffie maken volg ik vaak de secondewijzer op mijn horloge om te weten hoe lang ik een bepaalde handeling moet doen. Deze samenwerking met Rodania en het originele decor vormen dus een leuke knipoog naar mijn job als barista”, vertelt Broer Bretel-eigenaar Toon Craen.

Bezoekers kunnen er als vanouds slurpen van een vakkundig bereide espresso, filterkoffie of huisgemaakte thee, en ’s ochtends ontbijten met granola. Er staan ook activiteiten als een daytime launch party, slow coffee workshops en jamsessies op de planning. (DB)

Slow Time Café by Rodania, Nassaustraat 7, 2000 Antwerpen. Dagelijks van 8.30 tot 18 uur, in het week van 10.30 tot 18.30 uur, gesloten op dinsdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content