Antwerpse De Koninck-bier wordt officieel Bolleke gedoopt

Vanaf vrijdag bestel je geen De Konick-biertje, maar een bolleke. © Belga

Het uit Antwerpen afkomstige biertje De Koninck, van de gelijknamige brouwerij, verandert van naam. “Bolleke”, de bijnaam van de populaire gistdrank, wordt vanaf vrijdag ook de officiële benaming.

De naamsverandering zou een einde moeten maken aan de verwarring bij onervaren horecapersoneel wanneer een klant een “Bolleke” bestelt en een De Koninck-biertje verwacht. Het gaat om een moutig smakend bier van hoge gisting dat lichtbitter is door het gebruik van Saaz-Saazhop uit Tsjechië.

Het wordt gebrouwen door brouwerij De Koninck, de oudste nog actieve brouwerij in de Antwerpse binnenstad. In de Antwerpse volksmond heet het drankje al sinds mensenheugenis “Bolleke” vanwege het typische bolvormige glas. Nu komt die naam dus ook effectief op het etiket te staan.

‘We gooien de handdoek in de ring en geven de Antwerpenaar zijn zin’, klinkt het lachend bij brouwerij De Koninck. Vrijdag ontvangt de brouwerij op de eerste dag van het driedaagse Bollekesfeest een certificaat van het stadsbestuur om de naamsverandering symbolisch te officialiseren. ‘Vanaf dan bestel je overal ter wereld – van Antwerpen over New York tot Hongkong – een Bolleke’, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content