Antwerpse Charlie’s wint Best Coffee Bar Award van Newplacestobe

© .

Newplacestobe.com, de Belgische online hotspotgids, ging samen met zijn lezers en in samenwerking met koekjesbakkerij Jules Destrooper op zoek naar de beste koffiebar van Vlaanderen. Die staat dit jaar in Antwerpen volgens de lezers van Newplacestobe.

Maar liefst 12.000 koffieliefhebbers brachten een stem uit en bepaalden de finalisten, een vierkoppige jury gaf uiteindelijk de doorslag: Charlie’s uit Antwerpen krijgt de Best Coffee Bar Award 2017 en mag zich een jaar lang de beste koffiebar van Vlaanderen noemen.

Jurylid en topbarista Mieke Meert verklaart die keuze: “De espresso was heerlijk stroperig en gebalanceerd. Bovendien was er duiding over de afkomst en de branding van de bonen, iets wat je niet overal aantreft. Ik vond de passie van de zaakvoerster duidelijk terug in mijn kopje zwarte goud!”

Gemoedelijke sfeer

De jonge bezielster, Charlotte Mondelaers, kan dat laatste enkel maar beamen. “Een eigen koffiebar starten, het was een droom die ik maar niet kon loslaten,” vertelt ze. “Ik ging op rondreis door Zuid-Amerika en raakte geïnspireerd door koffie en een cultuur waar liefde en vriendschap centraal staan. Ik opende Charlie’s dan ook met het doel om dezelfde gemoedelijke sfeer te creëren.”

Antwerpse Charlie's wint Best Coffee Bar Award van Newplacestobe
© .

De top vijf bestond verder nog uit King Kong Coffee in Hasselt, Viva Sara in Kortrijk, Li O Lait in Brugge en Moor & Moor in Gent. Deze bars behaalden het hoogste aantal online stemmen. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content