Antwerpse boerenmarkt MARTA zet offensief verder met tweede editie

Op 12 september vindt de tweede editie van MARTA, de markt van de toekomst, plaats. Deze keer op het Antwerpse Vinçotteplein. Hier is alles biologisch geteeld, kraakvers én lokaal.

MARTA, een markt vol biologisch geteelde producten uit de omgeving van Antwerpen, is nog op zoek naar een vaste locatie in de Scheldestad. In afwachting maakt het nieuwe project een stedelijke rondreis om verschillende wijken, buurten en contexten te verkennen. De eerste editie op het Kievitplein was met een 40-tal kramers en ruim 2000 bezoekers een groot succes.

Antwerpse boerenmarkt MARTA zet offensief verder met tweede editie
© Marta
Antwerpse boerenmarkt MARTA zet offensief verder met tweede editie
© Marta

Op 12 september houdt MARTA halt op het Vinçotteplein in Borgerhout. Je kunt er opnieuw een dag lang inspirerend markten voor de betere, kraakverse groenten en fruit met een lage ecologische voetdruk: venkel en paprika’s recht van het veld, artisanale kazen van dichtbij, eieren van een gelukkige kip, ambachtelijk brood… Maar er is meer. Want je kan er ook aanschuiven voor een stevig boerenontbijt (uitreraard met producten van de markt), een lekkere lunch waarbij gastkoks de overschotten van de dag verwerken in originele gerechten, en kookdemo’s. Kom dus zo vroeg mogelijk, met een lege maag en een grote boodschappentas.

Nieuw tijdens deze tweede editie is MARTA’s biobar. De dorstigen kunnen er verzamelen voor biologisch bier van Leireken, lokaal Ordal bronwater, versgeperst appelsap van de Persmobiel Kempenland en fruitsappen van de De Drie Wilgen. Ook Terrovin van wijnsommelier Wouter De Backer is aanwezig met een natuurwijnbar. Hij brouwde speciaal voor de gelegenheid drie unieke dranken met lokale producten: GEUS, vlierbloesem pétillant en aardbeien pétillant.

De tweede Marta belooft opnieuw een oergezellige dag te worden. De boerenmarkt is een initiatief van twee vzw’s met de klinkende namen Ondergrond en Labeur Local, en wil op termijn doorgroeien naar een meer frequente markt met vaste locatie. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content