Antwerps restaurant Hippodroom heropent de deuren

© /

Antwerpen is constant in beweging: de gerenoveerde brasserie Hippodroom heropent de deuren met een nieuwe chef en een nieuwe kaart.

Er waait een nieuwe wind door de Hippodroom, een ‘oude’ hotspot in de Antwerpse horecawereld. Na een grondige restyling van het interieur en de aanstelling van een nieuwe chef (William De Bruyne, voordien actief bij Café Verso) die resoluut de kaart trekt van het ‘urban chic dineren’, zwaaien de deuren van het restaurant weer open. De Belgische gerechten ruimen plaats voor lekkers uit de mediterrane keuken met Oosterse invloeden. Zoals gele viscurry, rundertartaar ‘Italiaanse stijl’ of zeebaars ‘mediterraans’. Ook de wijnkaart is divers.

Achter de gevel van dit adres schuilt een historisch verhaal. Begin vorige eeuw diende de locatie nog als een variététheater waar grote revues en paardenshows georganiseerd werden. In de jaren 50 viel het doek, maar door de heropwaardering van het Antwerpse Zuid in de jaren ’90 kreeg ook deze plek een nieuwe injectie met de oprichting van een restaurant onder de naam ‘Hippodroom’, een knipoog naar vroeger.

Het restaurant geniet een uitstekende locatie: pal tegenover het Museum voor Schone Kunsten en in een buurt waar het bruist van de culinaire projecten. Vanop het buitenterras heb je zicht op het museum, in de beschutte stadstuin kan je genieten van de rust.

Antwerps restaurant Hippodroom heropent de deuren

De Hippodroom is sinds kort in handen van Shrimp Tempura, eigenaar van zes evenementlocaties, een winkel en twee restaurants. Met de Hippodroom komt daar nu een derde eethuis bij, waarbij de huidige eigenaar Slassi mee aan boord blijft als partner. (DB)

Leopold de Waelplaats 10, 2000 Antwerpen. De keuken is open van 12u tot 14u, en van 18u tot 22u. Op zaterdagmiddag, zondag en maandag is de Hippodroom gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content