Burgemeestersresidentie, pastoraal college, rechtbank van eerste aanleg : het voormalige postgebouw op de Antwerpse Groenplaats heeft sinds 1509 al enkele bestemmingen en gedaanteverwisselingen gehad. Dit weekend begint het neoclassicistische gebouw met Mercado aan nog een nieuw hoofdstuk : een overdekte foodmarket zoals in Madrid, Kopenhagen en Londen.

In de zijbeuken huizen voortaan wandelgangen ; de oude postloketten werden eetplaatsen waar je het exotische aanbod vindt van een twaalftal foodstands. Maleisisch of Libanees streetfood, een Italiaanse mozzarellabar, vegetarische lekkernijen, schaal- en schelpdieren : het blikveld van Mercado is zo ruim als dat van een filatelist.

Daarbovenop tref je er nog een wijn-, koffie- en cocktailbar, één hoofdbar, een bloemenstand en een shop. En er is ruimte voorzien voor een vleugje kunst, fashion en muziek, onder de noemer Supermercado.

De foodmarket blijft geopend tot mei volgend jaar, nadien wordt bekeken of ze een permanent karakter kan krijgen eens het pand wordt verbouwd tot horeca-, kantoor-, winkel- en wooncomplex.

Oude postgebouw, Groenplaats 43, 2000 Antwerpen.

(WD/DB)

Burgemeestersresidentie, pastoraal college, rechtbank van eerste aanleg : het voormalige postgebouw op de Antwerpse Groenplaats heeft sinds 1509 al enkele bestemmingen en gedaanteverwisselingen gehad. Dit weekend begint het neoclassicistische gebouw met Mercado aan nog een nieuw hoofdstuk : een overdekte foodmarket zoals in Madrid, Kopenhagen en Londen. In de zijbeuken huizen voortaan wandelgangen ; de oude postloketten werden eetplaatsen waar je het exotische aanbod vindt van een twaalftal foodstands. Maleisisch of Libanees streetfood, een Italiaanse mozzarellabar, vegetarische lekkernijen, schaal- en schelpdieren : het blikveld van Mercado is zo ruim als dat van een filatelist. Daarbovenop tref je er nog een wijn-, koffie- en cocktailbar, één hoofdbar, een bloemenstand en een shop. En er is ruimte voorzien voor een vleugje kunst, fashion en muziek, onder de noemer Supermercado. De foodmarket blijft geopend tot mei volgend jaar, nadien wordt bekeken of ze een permanent karakter kan krijgen eens het pand wordt verbouwd tot horeca-, kantoor-, winkel- en wooncomplex. (WD/DB)