Al twee jaar was het bedrijf op zoek naar een geschikt pand in Antwerpen-centrum. Dat bleek volgens ABC minder evident dan gedacht. Uiteindelijk kwam het Noorderpershuis aan het Kattendijkdok in beeld, een voormalig pomphuis voor de kranen en sluizen van de haven, waarvoor stadsontwikkelaar AG Vespa een nieuwe invulling zocht.

"Dit is het gebouw dat we zochten, voldoende groot en met voldoende hoge plafonds. Zowel qua sfeer als qua ligging - vlakbij onder meer het MAS en het nieuwe Havenhuis - is dit een ideale match, ook als ontmoetingsplek voor de bewoners van de Cadixwijk", zegt bedrijfsleider Johan Van Dyck. "Op een binnenkoer komt een mooi zomers zonneterras, met lange tafels en lampionnen zoals in een typische Berlijnse Biergarten." Tot nog toe werd het bier geproduceerd bij brouwerij Roman in Oudenaarde.

Crowdfunding

Om de nieuwe brouwerij te financieren werd eind juni een crowdfundingcampagne opgestart, met onder meer levenslang gratis bier proeven in de brouwerij als tegenprestatie. "Al enkele honderden mensen hebben ingetekend. Velen zijn bereid ook iets meer te geven om hun naam in de brouwzaal vereeuwigd te zien. Nu de locatie bekend is, trekt dat misschien nog meer geïnteresseerden aan", aldus Van Dyck nog.

(Belga/EK)

Al twee jaar was het bedrijf op zoek naar een geschikt pand in Antwerpen-centrum. Dat bleek volgens ABC minder evident dan gedacht. Uiteindelijk kwam het Noorderpershuis aan het Kattendijkdok in beeld, een voormalig pomphuis voor de kranen en sluizen van de haven, waarvoor stadsontwikkelaar AG Vespa een nieuwe invulling zocht. "Dit is het gebouw dat we zochten, voldoende groot en met voldoende hoge plafonds. Zowel qua sfeer als qua ligging - vlakbij onder meer het MAS en het nieuwe Havenhuis - is dit een ideale match, ook als ontmoetingsplek voor de bewoners van de Cadixwijk", zegt bedrijfsleider Johan Van Dyck. "Op een binnenkoer komt een mooi zomers zonneterras, met lange tafels en lampionnen zoals in een typische Berlijnse Biergarten." Tot nog toe werd het bier geproduceerd bij brouwerij Roman in Oudenaarde. Om de nieuwe brouwerij te financieren werd eind juni een crowdfundingcampagne opgestart, met onder meer levenslang gratis bier proeven in de brouwerij als tegenprestatie. "Al enkele honderden mensen hebben ingetekend. Velen zijn bereid ook iets meer te geven om hun naam in de brouwzaal vereeuwigd te zien. Nu de locatie bekend is, trekt dat misschien nog meer geïnteresseerden aan", aldus Van Dyck nog. (Belga/EK)