Antwerpen verwelkomt eerste Belgisch kinderrestaurant

Het project ‘Kinderkok’ tourt al enkele jaren doorheen Vlaanderen, maar krijgt nu een thuisbasis in het allereerste kinderrestaurant in ons land, op de Italiëlei in Antwerpen.

Het project ‘Kinderkok’ tourt al enkele jaren doorheen Vlaanderen, maar krijgt nu een thuisbasis op de Italiëlei in Antwerpen. Op initiatief van de stichting ‘Art of Children’ doet het project de kleinsten kennismaken met smaken van over heel de wereld. In Antwerpen opent Minister van Onderwijs Pascal Smet op 15 juni de deuren van het eerste Belgische kinderrestaurant. Daar zullen kinderen voortaan op een frivole manier kennismaken met gezonde gerechten van alle uithoeken in de wereld. Op die manier ontwikkelen ze in één trek door een open blik op de wereld.

Onder begeleiding van de Kinderkok zullen de kinderen ook zelf de handen uit de mouwen moeten steken. In kleine groepen kunnen ze volop experimenteren, terwijl de begeleiders voor pedagogische omkadering zorgen. Het project Kinderkok verplaatste zich voordien van de ene school naar de andere instelling en vond geregeld onderdak bij mensen thuis.

Het culinaire initiatief werd in het leven geroepen door de stichting ‘Art of Children’. Zij zien het als hun opdracht kinderen en jongeren te doen opbloeien in alle kunstvormen. Al spelenderwijs leren ze zich uitdrukken via muziek, woord, dans, kunst en drama. In Antwerpen kunnen ze vanaf 15 juni ook al hun culinaire energie kwijt.(JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content