‘Antwerpen Proeft’ wordt uitgebreid met culinaire boekenbeurs

© Antwerpen Proeft

Het gastronomische festival Antwerpen Proeft, dat dit jaar aan zijn elfde editie toe is en van vrijdag 28 april tot maandag 1 mei plaatsvindt aan de Antwerpse Waagnatie, voegt voor het eerst een mini-boekenbeurs toe aan de affiche.

Sandra Bekkari opent het festival met haar “Nooit meer diëten”-boekenreeks. Daarnaast komen ook onder meer Sepideh Sedaghatnia en Kristof en Stefan Boxy signeren.

Nog nieuw dit jaar is een uitgebreid kinderprogramma. Er komt een kinderopvang met speelgoedkeukentjes, door een label herkenbaar gemaakte kindvriendelijke schotels en gratis kookworkshops en -klassen voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen tot 15 jaar krijgen trouwens sowieso gratis toegang tot Antwerpen Proeft.

Grote chefs

Het culinaire luik met proevertjes blijft intussen natuurlijk wel het grootste deel van het programma uitmaken. Zo is Würst van Jeroen Meus van de partij, net als Wim Baillieu’s Balls & Glory en David Martin’s La Paix. Ook sterrenrestaurant The Jane van Sergio Herman staat vier dagen op Proeft met zijn gerechtje van parelhoen.

Er zijn ook buitenlandse toprestaurants aanwezig, zoals ’t Schulten Hues uit het Nederlandse Zutphen en Piepers & Rund uit Amsterdam. Verder ontvangt auteur Luc Hoornaert dagelijks sterrenchefs als Thijs Vervloet en Karen Torosyan in zijn stand en is er extra aandacht voor “gourmet fast food”. Heel wat chefs houden ook kookdemonstraties.

Workshops

Wie zelf aan de slag wil, kan zich zoals steeds inschrijven voor enkele workshops. Zo kan je leren werken met combi-stoomovens en -inductiekookplaten en de bijpassende gerechten.

Antwerpen Proeft kost 7 euro voor een dagticket en 13 euro voor een combiticket in voorverkoop, ter plaatse betaal je telkens 2 euro meer. Voor de meeste gerechtjes betaal je daarbovenop 5 of 7,5 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content