Het culinaire festival Antwerpen Proeft, dat dit jaar voor het eerst afzonderlijk van het Bollekesfeest doorgaat en dat op een nieuwe datum en locatie, heeft zijn programmatie voor de zevende editie vervolledigd. Naast sterrenchefs als Sergio Herman en Viki Geunes zullen van 9 tot 12 mei aan de Antwerpse Waagnatie ook de door Gault&Millau met een eerste 'toque' of koksmuts bekroonde Kempense restaurants Haute Couture (Oostmalle) en Helsen (Kasterlee) vertegenwoordigd zijn.

Antwerpen Proeft mikt zowel op wie op een relatief goedkope manier wil kennismaken met verfijnde kost als op wie wat meer geld wil geven om in ruil een hele avond in een VIP-kader een eigen meergangenmenu van de aanwezige topkoks wil samenstellen. Voor dat laatste betaalt men 99,99 euro voor een ticket, op het "gewone" festival wordt een soort symbolische inkomprijs van 5 euro gevraagd waar men al meteen twee drankbonnetjes voor terugkrijgt. De proevertjes op het plein kosten tussen de 4 en 7 euro.

Op de affiche van Antwerpen Proeft prijken ook nog onder meer de sterrenrestaurants De Schone van Boskoop (Boechout), De Tuinkamer (Beerzel), Kommilfoo (Antwerpen) en Mijn Keuken (Wouw, Nederland). Voorts maken vooral chefs uit het Antwerpse hun opwachting, zoals van bekende restaurants als Lucy Chang, Comocomo en het Yam Thai van actrice Nathalie Meskens. Vele van de chefs geven ook demonstraties of workshops tijdens het festival.

In Hasselt vindt overigens dit jaar ook de eerste editie van Limburg Proeft plaats, van 7 tot 9 juni.

Het culinaire festival Antwerpen Proeft, dat dit jaar voor het eerst afzonderlijk van het Bollekesfeest doorgaat en dat op een nieuwe datum en locatie, heeft zijn programmatie voor de zevende editie vervolledigd. Naast sterrenchefs als Sergio Herman en Viki Geunes zullen van 9 tot 12 mei aan de Antwerpse Waagnatie ook de door Gault&Millau met een eerste 'toque' of koksmuts bekroonde Kempense restaurants Haute Couture (Oostmalle) en Helsen (Kasterlee) vertegenwoordigd zijn. Antwerpen Proeft mikt zowel op wie op een relatief goedkope manier wil kennismaken met verfijnde kost als op wie wat meer geld wil geven om in ruil een hele avond in een VIP-kader een eigen meergangenmenu van de aanwezige topkoks wil samenstellen. Voor dat laatste betaalt men 99,99 euro voor een ticket, op het "gewone" festival wordt een soort symbolische inkomprijs van 5 euro gevraagd waar men al meteen twee drankbonnetjes voor terugkrijgt. De proevertjes op het plein kosten tussen de 4 en 7 euro. Op de affiche van Antwerpen Proeft prijken ook nog onder meer de sterrenrestaurants De Schone van Boskoop (Boechout), De Tuinkamer (Beerzel), Kommilfoo (Antwerpen) en Mijn Keuken (Wouw, Nederland). Voorts maken vooral chefs uit het Antwerpse hun opwachting, zoals van bekende restaurants als Lucy Chang, Comocomo en het Yam Thai van actrice Nathalie Meskens. Vele van de chefs geven ook demonstraties of workshops tijdens het festival. In Hasselt vindt overigens dit jaar ook de eerste editie van Limburg Proeft plaats, van 7 tot 9 juni.