Antwerpen Proeft splitst zich vanaf dit jaar af van traditionele partner het Bollekesfeest. Het culinair festival kiest voor een nieuwe, eigen locatie en datum om "de identiteit als restaurantfestival sterker in de verf te zetten". Het Antwerpse stadsbestuur zal van de gelegenheid gebruik maken om ook het Bollekesfeest een vernieuwingsoperatie te laten doormaken, maar daarover wordt pas later in detail gecommuniceerd.

Antwerpen Proeft zal dit jaar niet langer doorgaan tijdens het voorlaatste weekend van augustus op het terrein aan de Gedempte Zuiderdokken, waar ook het Bollekesfeest plaatsvindt. De organisatoren kiezen voor een eigen stek op het Eilandje met zicht op de Schelde, meer bepaald aan de Waagnatie, en dat van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei.

"Met een eigen datum en nieuwe toplocatie nabij het MAS zal Antwerpen Proeft zijn identiteit als restaurantfestival sterker in de verf zetten", denkt tweesterrenchef Viki Geunes, ambassadeur van Antwerpen Proeft. "Verder komt gastronomie vanaf nu nog meer in de spotlights te staan."

Volgens organisator Claudia Engelen waren Antwerpen Proeft en het Bollekesfeest steeds verder uit elkaar aan het groeien. "Waar het Bollekesfeest een breed stadsfestival is geworden, is Antwerpen Proeft uitgegroeid tot een nationaal evenement", vindt ze.

Bovendien zou de datum dit jaar bijzonder moeilijk hebben gelegen bij de aan Antwerpen Proeft deelnemende restaurants. Het Bollekesfeest gaat immers van start op 15 augustus - Moederdag in Antwerpen - en dan zitten alle zaken afgeladen vol. (DB)

Antwerpen Proeft splitst zich vanaf dit jaar af van traditionele partner het Bollekesfeest. Het culinair festival kiest voor een nieuwe, eigen locatie en datum om "de identiteit als restaurantfestival sterker in de verf te zetten". Het Antwerpse stadsbestuur zal van de gelegenheid gebruik maken om ook het Bollekesfeest een vernieuwingsoperatie te laten doormaken, maar daarover wordt pas later in detail gecommuniceerd. Antwerpen Proeft zal dit jaar niet langer doorgaan tijdens het voorlaatste weekend van augustus op het terrein aan de Gedempte Zuiderdokken, waar ook het Bollekesfeest plaatsvindt. De organisatoren kiezen voor een eigen stek op het Eilandje met zicht op de Schelde, meer bepaald aan de Waagnatie, en dat van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei. "Met een eigen datum en nieuwe toplocatie nabij het MAS zal Antwerpen Proeft zijn identiteit als restaurantfestival sterker in de verf zetten", denkt tweesterrenchef Viki Geunes, ambassadeur van Antwerpen Proeft. "Verder komt gastronomie vanaf nu nog meer in de spotlights te staan." Volgens organisator Claudia Engelen waren Antwerpen Proeft en het Bollekesfeest steeds verder uit elkaar aan het groeien. "Waar het Bollekesfeest een breed stadsfestival is geworden, is Antwerpen Proeft uitgegroeid tot een nationaal evenement", vindt ze. Bovendien zou de datum dit jaar bijzonder moeilijk hebben gelegen bij de aan Antwerpen Proeft deelnemende restaurants. Het Bollekesfeest gaat immers van start op 15 augustus - Moederdag in Antwerpen - en dan zitten alle zaken afgeladen vol. (DB)