Het culinair festival Antwerpen Proeft staat voor het eerst op eigen benen, en dat van 9 tot 12 mei op een nieuwe locatie aan de Antwerpse Waagnatie. Naast Yam Thai, het restaurant van actrice Nathalie Meskens, en al eerder bekendgemaakte sterrenchefs als Viki Geunes en Olivier de Vinck, staan ook een reeks topchefs van de wereldkeuken op de affiche.

De meest in het oog springende nieuwe naam is allicht chef Leung Kwai Lam van het in Antwerpen gelegen authentiek Chinees restaurant Fong Mei, dit jaar door Gault&Millau gelauwerd als Aziaat van het Jaar. Ook de vaste Aziatische waarde Zaowang met sushichef Narayan Lal Chitrakar is van de partij, net als het dit weekend openende restaurant Namaste Gurkha met tal van Nepalese en Indiase specialiteiten.

Uit de Zuid-Amerikaanse keuken wordt El Sabor Andino van chef Bart Potsschien de vertegenwoordiger van Peru en komt ook zuiderse traiteur en cateraar Mamakookt van de Venezolaanse Mayda Alvarez langs. Aan dezelfde stand neemt overigens ook de Baskische tapasbar Comocomo plaats.

De eer van het Afrikaanse continent wordt tenslotte hoog gehouden door Little Ethiopia van chef Abraham Esayase en de Mobile Kitchen van cateraar De Smaak, waar Maghrebijnse gerechten hoogtij vieren.

Antwerpen Proeft is dit jaar aan zijn zevende editie toe. Voor het eerst gebeurt dat los van het in augustus georganiseerde Antwerpse Bollekesfeest. (Belga/DB)

Het culinair festival Antwerpen Proeft staat voor het eerst op eigen benen, en dat van 9 tot 12 mei op een nieuwe locatie aan de Antwerpse Waagnatie. Naast Yam Thai, het restaurant van actrice Nathalie Meskens, en al eerder bekendgemaakte sterrenchefs als Viki Geunes en Olivier de Vinck, staan ook een reeks topchefs van de wereldkeuken op de affiche. De meest in het oog springende nieuwe naam is allicht chef Leung Kwai Lam van het in Antwerpen gelegen authentiek Chinees restaurant Fong Mei, dit jaar door Gault&Millau gelauwerd als Aziaat van het Jaar. Ook de vaste Aziatische waarde Zaowang met sushichef Narayan Lal Chitrakar is van de partij, net als het dit weekend openende restaurant Namaste Gurkha met tal van Nepalese en Indiase specialiteiten. Uit de Zuid-Amerikaanse keuken wordt El Sabor Andino van chef Bart Potsschien de vertegenwoordiger van Peru en komt ook zuiderse traiteur en cateraar Mamakookt van de Venezolaanse Mayda Alvarez langs. Aan dezelfde stand neemt overigens ook de Baskische tapasbar Comocomo plaats. De eer van het Afrikaanse continent wordt tenslotte hoog gehouden door Little Ethiopia van chef Abraham Esayase en de Mobile Kitchen van cateraar De Smaak, waar Maghrebijnse gerechten hoogtij vieren. Antwerpen Proeft is dit jaar aan zijn zevende editie toe. Voor het eerst gebeurt dat los van het in augustus georganiseerde Antwerpse Bollekesfeest. (Belga/DB)