Antwerpen Proeft niet blij met Puurs Proeft

Het culinaire evenement Antwerpen Proeft vindt dat de naamkeuze en logo’s verdacht veel op elkaar lijken, en plant nu een rechtszaak tegen Puurs Proeft.

Het culinaire evenement Antwerpen Proeft heeft de gemeente Puurs in gebreke gesteld. Op 16 september vindt voor het eerst Puurs Proeft plaats.

Antwerpen Proeft vindt dat die naam verwarring zou kunnen veroorzaken. “De indruk wordt gewekt dat het evenement in Puurs gelinkt is aan het evenement of de bvba Antwerpen Proeft, wat totaal niet het geval is”, zegt Ward Ramaekers, directeur van Antwerpen Proeft.

Ook de logo’s van beide evenementen lijken volgens Ward Ramaekers verdacht veel op elkaar. Puurs Proeft maakt gebruik van glimmende rode kersen met groene steel en Antwerpen Proeft van glimmende rode Spaanse pepertjes met een groene steel.

‘Ook dit is misleidend en verwarrend. Rode kersen vertonen beduidend meer gelijkenissen met rode chilipepertjes dan bijvoorbeeld gele bananen of een witte kool’, klinkt het.

Puurs Proeft schendt volgens hem ook het copyright van Antwerpen Proeft door foto’s van het evenement in de Scheldestad te gebruiken op de officiële website van Puurs Proeft.

Antwerpen Proeft vond dit jaar van 16 tot 19 augustus plaats en was al aan zijn zesde editie toe. Het evenement lokte 120.000 bezoekers. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content