Antwerpen Proeft niet blij met Halle Proeft

© Antwerpen Proeft

Het populaire culinaire festival Antwerpen Proeft dreigt met een rechtszaak tegen de organisatoren van Halle Proeft, een soortgelijk evenement in de Zoerselse deelgemeente Halle.

Halle Proeft, dat op vrijdag 17 juni aan zijn tweede editie toe is, zou onterecht profiteren van de bekendheid van Antwerpen Proeft en verschillende standhouders zouden daar zelfs expliciet naar verwijzen in hun promotie van het evenement.

Antwerpen Proeft beleefde dit jaar van 5 tot 8 mei zijn tiende editie en kon dankzij het mooie weer duizenden gastronomieliefhebbers naar de Antwerpse Waagnatie lokken. De organisatoren pikken het echter niet dat minder dan dertig kilometer verderop een culinair evenement waar zij geen banden mee hebben, een gelijkaardige naam draagt.

“Met de naam Halle Proeft wekken ze de indruk, en kan en zal het publiek denken, dat het evenement in Halle gelinkt is aan het evenement, of de onderneming, Antwerpen Proeft, terwijl dit helemaal niet waar is”, stelt Ward Ramaekers van Antwerpen Proeft. “Hierover hebben we al meerdere vragen gekregen, wat het beste bewijs is.”

Verder wordt Halle Proeft ook “aanhaking” verweten: het evenement zou doelbewust profiteren van het succes van Antwerpen Proeft. Antwerpen Proeft bvba stelt nu de organisatoren van Halle Proeft in gebreke en vraagt om een naamsverandering. Indien niet op dat verzoek wordt ingegaan, zullen er gerechtelijke stappen volgen zoals een procedure ter verkrijging van een schadevergoeding, klinkt het. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content