Antwerpen Proeft met sterrenrestaurant Kommilfoo

Het culinaire topevenement Antwerpen Proeft heeft nieuwe namen van deelnemende toprestaurants bekendgemaakt.

De affiche van het outdoorfestival Antwerpen Proeft krijgt stilaan vorm. Net als vorige edities wordt de Waagnatie in het voorjaar vier dagen lang omgetoverd tot een groots culinaire dorp waar toprestaurants, sterrenchefs, grote namen van internationale keukens en hippe bistro’s gerechten in degustatievorm aanbieden.

‘Restaurant ’t Zilte’ van tweesterrenchef Viki Geunes, en ‘De Schone van Boskoop’ en ‘Yam Thai’ van respectievelijk Wouter Keersmaekers en tv-ster Nathalie Meskens hadden al bevestigd voor de achtste editie van het populaire evenement. Samen met überfoodie Luc Hoornaert zijn zij dit jaar de ambassadeurs.

Het lijstje met deelnemers werd overigens flink aangevuld met nieuwe namen, waaronder sterrenrestaurant ‘Kommilfoo’ van Olivier de Vinck, en ‘L’Épicerie du Cirque’ van de nieuwe sterrenchef Dennis Broeckx.

Zijn ook van de partij: ‘Graanmarkt 13’ van Seppe Nobels en ‘Ardent’ van Wouter Van Steenwinkel. Beide jonge talenten haalden sterke scores in de jongste editie van de Gault&Millau-gids. Ook bierbrasserie ‘Zytho’ en de geprezen sushizaak ‘Zaowang’ mogen zich opmaken voor het lekkere stadsfestival. Net als ’12, Place du Marché’, het eethuis van chef-kok Thomas Coenen en in januari nog goed voor vijf sterren in het Antwerpse stadsmagazine Zone 03.

‘Binnenkort maken we meer mooie namen bekend,’ belooft ambassadrice Meskens.

‘Antwerpen Proeft’ vindt plaats van 15 mei tot 18 mei 2014. Locatie: de Waagnatie op het Eilandje, de wijk van het MAS en het gloednieuwe Red Star Line Museum. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content