Antwerpen pakt uit met een vegan kerstmarkt

Sfeerbeeld kerstmarkt © Getty Images/iStockphoto

Vleesliefhebbers komen op de gemiddelde kerstmarkt ruimschoots aan hun trekken, maar dat geldt niet voor vegetariërs en veganisten. Daarom wordt dit jaar de eerste vegan kerstmarkt in het leven geroepen in Antwerpen.

Braadworst, oesters, burgers, garnaalkroketten… Voor vleesliefhebbers is het culinaire aanbod op de meeste kerstmarkten ruim voldoende. Helaas geldt dat niet voor veganisten: voor hen staat een avondje kerstmarkt vaak gelijk aan een avondje vasten. De vegan kerstmarkt in Antwerpen moet daar verandering in brengen.

De initiatiefnemers van het project zijn Tom Stafford, Riet van Gansberghe en Kenny Bastiaens, zelf overtuigd dierenactivisten. ‘Veganistische festivals in Brussel en Gent weten met gemak duizenden mensen te lokken’, licht Stafford toe. ‘Dit soort festival bestond echter nog niet in Antwerpen. Omdat we niet wilden wachten tot de zomer, besloten we een diervriendelijke kerstmarkt op poten te zetten.’

Bewustwording

Met hun initiatief wil het drietal vooral inzetten om bewustwording. ‘We willen onze bezoekers wijzen op de impact van de vleesindustrie op onze gezondheid, het milieu en de opwarming van de aarde. Veganistische alternatieven zijn bovendien enorm uitgebreid en erg lekker. Dat willen we laten zien’, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

De kerstmarkt draait niet alleen om lekker eten, er zal ook veganistische kledij te verkrijgen zijn. Nieuwsgierig? Haast je dan op 9 december naar Meatpack in Antwerpen. De markt begint vanaf 11 uur en sluit de deuren om 20 uur ’s avonds.

Lees ook: Grote spelers Alpro en Ben & Jerry’s zetten in op vegan ijs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content