Ann De Roy van restaurant Pand 19 in Geraardsbergen is de nieuwe Lady Chef of the Year 2013. Die prijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste vrouwelijke chef van België.

De 36-jarige De Roy is grafisch vormgeefster van opleiding en haar gerechten zijn daardoor een 'streling voor de tong én voor het oog', aldus de jury, onder leiding van voorzitter Wout Bru.

De chef werd al eerder bekroond met de titel 'Gouden Garde voor de Beste Vrouwelijke Chef' van Knack Weekend & Trends. In de culinaire gids GaultMillau behaalde haar restaurant een score van 13/20. Vanaf dit jaar mag ze daar dus de prestigieuze titel van BRU Lady Chef aan toevoegen.

Op het palmares volgt ze Lisa Calcus op, de Waalse laureate van vorig jaar. Eerder kregen ook Sofie Dumont van restaurant Les Eleveurs, Ingrid Neven van restaurant Pazzo en Yanaika Skrzyszkowiak van restaurant Exquisa de onderscheiding. (DB)

Pand 19: Parochiebosdreef, 9500 Geraardsbergen.

Ann De Roy van restaurant Pand 19 in Geraardsbergen is de nieuwe Lady Chef of the Year 2013. Die prijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste vrouwelijke chef van België.De 36-jarige De Roy is grafisch vormgeefster van opleiding en haar gerechten zijn daardoor een 'streling voor de tong én voor het oog', aldus de jury, onder leiding van voorzitter Wout Bru.De chef werd al eerder bekroond met de titel 'Gouden Garde voor de Beste Vrouwelijke Chef' van Knack Weekend & Trends. In de culinaire gids GaultMillau behaalde haar restaurant een score van 13/20. Vanaf dit jaar mag ze daar dus de prestigieuze titel van BRU Lady Chef aan toevoegen. Op het palmares volgt ze Lisa Calcus op, de Waalse laureate van vorig jaar. Eerder kregen ook Sofie Dumont van restaurant Les Eleveurs, Ingrid Neven van restaurant Pazzo en Yanaika Skrzyszkowiak van restaurant Exquisa de onderscheiding. (DB) Pand 19: Parochiebosdreef, 9500 Geraardsbergen.