Met één derde van de inzendingen was België sterk vertegenwoordigd tijdens de allereerste Brussels Beer Challenge. De bierwedstrijd die op termijn één van de belangrijkste ter wereld moet worden, werd georganiseerd in het kader van Brusselicious.

In totaal sleepten onze bieren 42 medailles in de wacht, waarvan elf gouden. Brouwerij Nieuwhuys, De Dool Kasteelbrouwerij, Cantillon, Brouwerij Malheur, Oud Beersel, Brasserie de la Senne en Brouwerij de Halve Maan behaalden allen goud. Duvel Moortgat en Palm Breweries zelfs twee keer.

De Verenigde Staten, ook goed voor één derde van de inzendingen, deed het met 43 medailles net iets beter. Ze gingen met 13 gouden plakken naar huis.

De deelnemende brouwerijen kwamen uit 15 landen, waaronder Duitsland, Brazilië, Frankrijk, Japan, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. België was vertegenwoordigd met 60 brouwerijen, de Verenigde Staten hadden 50 vertegenwoordigers.

De stalen werden verdeeld over 8 categorieën: pale-ale, dark ale, red ale, lager, stout/porter, wheat, flavoured beer en speciality beer. Ze werden nog eens onderverdeeld in 50 subcategorieën. 50 professionele en internationale juryleden gaven hun deskundig oordeel over de 500 bieren.

Eerste editie
Al het hele jaar lang focust Brussel op alle facetten van de gastronomie met het project Brusselicious. Een internationale bierwedstrijd kon dus niet ontbreken.

'België is hét bierland bij uitstek en onze Belgische bieren zijn wereldvermaard. Maar gek genoeg hadden we zelf nog geen prestigieuze bierwedstrijd', zegt Sven Gätz, directeur van de Unie van de Belgische Brouwers. 'Daarom beslisten enkele overheden om samen, in het kader van het jaar van de gastronomie, de allereerste Brussels Beer Challenge te organiseren.' (DB)

Met één derde van de inzendingen was België sterk vertegenwoordigd tijdens de allereerste Brussels Beer Challenge. De bierwedstrijd die op termijn één van de belangrijkste ter wereld moet worden, werd georganiseerd in het kader van Brusselicious.In totaal sleepten onze bieren 42 medailles in de wacht, waarvan elf gouden. Brouwerij Nieuwhuys, De Dool Kasteelbrouwerij, Cantillon, Brouwerij Malheur, Oud Beersel, Brasserie de la Senne en Brouwerij de Halve Maan behaalden allen goud. Duvel Moortgat en Palm Breweries zelfs twee keer.De Verenigde Staten, ook goed voor één derde van de inzendingen, deed het met 43 medailles net iets beter. Ze gingen met 13 gouden plakken naar huis. De deelnemende brouwerijen kwamen uit 15 landen, waaronder Duitsland, Brazilië, Frankrijk, Japan, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. België was vertegenwoordigd met 60 brouwerijen, de Verenigde Staten hadden 50 vertegenwoordigers. De stalen werden verdeeld over 8 categorieën: pale-ale, dark ale, red ale, lager, stout/porter, wheat, flavoured beer en speciality beer. Ze werden nog eens onderverdeeld in 50 subcategorieën. 50 professionele en internationale juryleden gaven hun deskundig oordeel over de 500 bieren. Eerste editie Al het hele jaar lang focust Brussel op alle facetten van de gastronomie met het project Brusselicious. Een internationale bierwedstrijd kon dus niet ontbreken.'België is hét bierland bij uitstek en onze Belgische bieren zijn wereldvermaard. Maar gek genoeg hadden we zelf nog geen prestigieuze bierwedstrijd', zegt Sven Gätz, directeur van de Unie van de Belgische Brouwers. 'Daarom beslisten enkele overheden om samen, in het kader van het jaar van de gastronomie, de allereerste Brussels Beer Challenge te organiseren.' (DB)