Amerikaanse brouwerij brengt “planetaire bieren” op de markt

© Facebook

Het zal wel niet de bedoeling zijn door overmatige consumptie alle hoeken van ons zonnestelsel en/of (alle) sterren van de kosmos te zien, maar in ieder geval brengt de Amerikaanse brouwerij Bell’s vanaf augustus bieren op de markt die elk de naam van een planeet dragen.

Het zal wel niet de bedoeling zijn door overmatige consumptie alle hoeken van ons zonnestelsel en/of (alle) sterren van de kosmos te zien, maar in ieder geval brengt de Amerikaanse brouwerij Bell’s vanaf augustus bieren op de markt die elk de naam van een planeet dragen.Stichter Larry Bell van de 29 jaar oude brouwerij in Galesburg (Michigan) is zodanig enthousiast over de suite “The Planets” van de Engelse componist Gustav Holst dat hij er inspiratie in vond voor een bijzondere, gelimiteerde, serie bieren. Vanaf augustus tot juli 2015 komt de brouwerij om de twee maanden met een bier op de proppen dat telkens

de naam van een planeet draagt. Op het etiket staat een foto van dat hemellichaam.

Bell liet zich bovendien inspireren door het astrologische “karakter” van de planeten. Zo is de blonde pils Venus “licht” en “geurig” om een afrodisiacum te vertegenwoordigen, en Mars een sterk bier dat aan oorlog moet denken. En dan is er ook Mercurius, de planeet die het dichtst tot de Zon staat. Die kreeg de vermelding “Belgian single”. Aarde ga je niet kunnen drinken, want onze planeet kwam niet voor in het werkstuk van Holst.

Of het bier in BelgiĆ« zou raken is twijfelachtig, want volgens space.com zou het enkel te koop zijn in het “huidige distributienetwerk” dat twintig staten plus de hoofdstad Washington en Puerto Rico omvat. (Belga)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content