Amerikaan is beste jonge chef tijdens culinaire zeilwedstrijd

De Young Chef of the Year Award, die tijdens de Sen Pellegrino Cooking Cup werd uitgereikt, gaat naar de Amerikaanse chef Paul Qui. België viel buiten de prijzen

De Young Chef of the Year Award, die tijdens de San Pellegrino Cooking Cup werd uitgereikt, gaat naar de Amerikaanse chef Paul Qui. België viel buiten de prijzen.

De prestigieuze San Pellegrino Cooking Cup vond dit jaar voor de dertiende keer plaats. Tijdens deze culinaire wedstrijd zeilen vijftig teams in Venetië van Lido naar het eiland San Giorgio. Terwijl bovendeks de zeilers zo snel mogelijk de eindmeet willen halen, voeren benedendeks chef-koks een race om het perfecte gerecht in moeilijke omstandigheden af te leveren.

Er werden in totaal drie prijzen uitgedeeld. De Cooking Cup Trophy, die de zeilrace en het klaargemaakte beoordeelt, werd gewonnen door een Italiaanse boot met chef Enrico Pianegonda achter het fornuis.

Daarnaast namen ook tien internationale boten deel aan de regatta met telkens een veelbelovende jonge chef-kok aan boord. Zij moesten hun kookkunsten tonen tijdens het openingsdiner en tijdens de zeiltrip. Dit jaar won de 32-jarige Amerikaan Paul Qui de Young Chef of the Year Award. Hij bereidde zijn signatuurgerecht rauwe makreel met dashi van tomaat. Tijdens de race ging hij voor chawanmushi, een Japans gerecht met gestoomde eiercustard.

Qui is medeoprichter en chef bij East Side King, een keten met Aziatisch geïnspireerde street food trailers en restaurants in Austin.

De People’s Choice Award ging naar Haviv Moshe uit Israel. De Belgische deelnemer Yannick Van Aeken, die enkele jaren souschef was bij het gerenommeerde Deense restaurant Noma, viel buiten de prijzen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content