Bieden kan vanaf 5 miljoen dollar en voor 15 miljoen dollar kunnen geïnteresseerden volgens hem het originele recept van de populaire frisdrank meteen meenemen. De formule wordt alom beschouwd als 's wereld meest bewaarde bedrijfsgeheim.

Cliff Kluge uit Ringgold in Georgia heeft naar eigen zeggen de geheime formule van Coca-Cola te koop gezet op de veilingsite eBay. Het recept dook op in een doos met papieren bij aankoop van een inboedel van een drogist. De papieren stammen uit januari 1943. Volgens de Amerikaanse media zou de frisdrankengigant tijdens de Tweede Wereldoorlog bang zijn geweest dat de grondstoffen niet beschikbaar zouden zijn en daarom op zoek was naar mensen die met alternatieve ingrediënten, een drankje met de zelfde smaak zouden kunnen maken.

The Coca-Cola Company zegt op beide oren te slapen. "Het recept lijkt erg op dat van onze frisdrank, maar de echte formule is nog net iets anders." Het recept werd in december 2011 in een nieuwe kluis ondergebracht op een permanente tentoonstelling in het World of Coca-Cola-museum in Atlanta. Veilingsite eBay geeft geen commentaar.

Het recept van Coca-Cola werd uitgevonden in 1886 door dr. John S.Pemberton, maar wordt sinds die tijd strikt geheim gehouden. Slechts enkele mensen kenden de formule, die nooit werd opgeschreven. In 1891 verwierf Asa Candler het alleenrecht over Coca-Cola. De familie Candler verkocht in 1919 het bedrijf aan Ernest Woodruff en een groep investeerders. Om de aankoop te kunnen financieren sloot Woodruff een lening af, waarbij de gedocumenteerde formule, die op zijn verzoek door de zoon van Candler op papier werd gezet, als onderpand diende. (Belga/LVR)

Bieden kan vanaf 5 miljoen dollar en voor 15 miljoen dollar kunnen geïnteresseerden volgens hem het originele recept van de populaire frisdrank meteen meenemen. De formule wordt alom beschouwd als 's wereld meest bewaarde bedrijfsgeheim. Cliff Kluge uit Ringgold in Georgia heeft naar eigen zeggen de geheime formule van Coca-Cola te koop gezet op de veilingsite eBay. Het recept dook op in een doos met papieren bij aankoop van een inboedel van een drogist. De papieren stammen uit januari 1943. Volgens de Amerikaanse media zou de frisdrankengigant tijdens de Tweede Wereldoorlog bang zijn geweest dat de grondstoffen niet beschikbaar zouden zijn en daarom op zoek was naar mensen die met alternatieve ingrediënten, een drankje met de zelfde smaak zouden kunnen maken. The Coca-Cola Company zegt op beide oren te slapen. "Het recept lijkt erg op dat van onze frisdrank, maar de echte formule is nog net iets anders." Het recept werd in december 2011 in een nieuwe kluis ondergebracht op een permanente tentoonstelling in het World of Coca-Cola-museum in Atlanta. Veilingsite eBay geeft geen commentaar. Het recept van Coca-Cola werd uitgevonden in 1886 door dr. John S.Pemberton, maar wordt sinds die tijd strikt geheim gehouden. Slechts enkele mensen kenden de formule, die nooit werd opgeschreven. In 1891 verwierf Asa Candler het alleenrecht over Coca-Cola. De familie Candler verkocht in 1919 het bedrijf aan Ernest Woodruff en een groep investeerders. Om de aankoop te kunnen financieren sloot Woodruff een lening af, waarbij de gedocumenteerde formule, die op zijn verzoek door de zoon van Candler op papier werd gezet, als onderpand diende. (Belga/LVR)