Alles in glaasjes

Koken zonder te koken met gemakkelijk en snel te assembleren hapjes, waarin groenten en fruit de hoofdrol krijgen. Een verrassende formule om uw vrienden te vergasten.

Iedereen, zelfs de grootste keukenkluns, is in staat om thuis te ontvangen en de genodigden in een handomdraai te verrassen met lekkere en gevarieerde hapjes. Wat je nodig hebt zijn zoveel mogelijk verschillende glaasjes. Je vindt het uiteenlopende glaswerk thuis in de kast, bij familie of op de rommelmarkt.

Vervolgens kies je in de lokale supermarkt een hele reeks gezonde en smakelijke ingrediënten: salades, zoals ezelsoren, jonge spinazie of raketsla, sterkers en andere scheuten, rauw te consumeren primeurs zoals jonge mais of sprietasperges enz.

Dan komen de voorbereide producten zoals garnalen, droogham en volledige bereide gerechten, zoals Libanese hummus, Marokkaanse wortelsalade of tarama (Griekse viskuitbereiding).

Thuis zet je alles op de keukentafel, waarna het samenstellen en versieren kan beginnen. Van iedere creatie bereid je zoveel kopies als er genodigden zijn. Het eindresultaat is een bontgekleurde en feestelijk ogende hapjesparade. Deze manier van koken zonder te koken is niet moeilijk en succesverzekerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content