Alcoholische dranken bij afhaalmaaltijd kan tot 20 uur

© Getty

Opvallende wending voor de Belgische horeca: hoewel in het ministerieel besluit over de verplichte sluiting staat dat horecazaken bij afhaalmaaltijden geen alcoholische dranken mogen verkopen, zou dat nu toch kunnen.

Dat heeft het kabinet van federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) dinsdag schriftelijk bevestigd aan Horeca Vlaanderen.

In het ministerieel besluit van zondag 18 oktober staat dat de horecazaken moeten sluiten voor een maand “behalve voor het aanbieden en leveren van afhaalmaaltijden en niet-alcoholische dranken om mee te nemen tot ten laatste 22 uur”. Dat zou dus betekenen dat restaurants geen fles wijn zouden mogen verkopen bij hun afhaalmaaltijden. “Oneerlijke concurrentie” met supermarkten, klonk het bij Horeca Vlaanderen.

De soep wordt toch niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Binnenlandse Zaken bevestigt dinsdag schriftelijk aan Horeca Vlaanderen dat de verkoop van alcoholische dranken bij afhaalmaaltijden dan toch mag, tot 20 uur. “We zijn hier zeker tevreden mee”, zegt Kaatje Lucas van Horeca Vlaanderen. De verduidelijking zal volgens de woordvoerder van Binnenlandse Zaken worden opgenomen bij de FAQ over de maatregelen die het Overlegcomité besliste. De aanpassing geldt voor heel België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content