Van eind april tot eind mei vinden in Vlaams-Brabant verschillende bierevenementen plaats. Het startschot voor Biermaand Vlaams-Brabant wordt gegeven met het Leuven Bierweekend, van 24 tot 26 april. In dat weekend wordt in de Brabanthal onder meer het Zythos Bierfestival georganiseerd. De Biermaand wordt afgesloten met het Leuven Innovation Beer Festival, op 24 en 25 mei.

Het Leuven Bierweekend, een initiatief van Toerisme Leuven, wordt op 24 april op gang getrapt met "Beer Talks". Tijdens dat weekend gaan er in Leuven verschillende evenementen door over bier, zoals "City Beer Golf", "Pub Tasting Tour" en de "Bierhoofdstadwandeling". Op hetzelfde moment gaat in de Brabanthal het Zythos Bierfestival door, het grootste in zijn soort op het Europese vasteland. Een honderdtal brouwers en bierfirma's serveren er meer dan 500 verschillende bieren.

Vanaf het weekend van 24 en 25 april zetten acht brouwerijen in de provincie, op initiatief van Toerisme Vlaams-Brabant, vijf weekends lang hun deuren open. Verschillende gemeenten pakken uit met originele initiatieven zoals bierverhalen, bierproeverijen en begeleide fietstochten.

Tijdens het afsluitende weekend wordt in De Hoorn in Leuven voor het eerst het Leuven Innovation Beer Festival georganiseerd: 16 internationale brouwers die hun artisanale bieren op een innovatieve manier brouwen zullen er aanwezig zijn. (Belga/DB)

Van eind april tot eind mei vinden in Vlaams-Brabant verschillende bierevenementen plaats. Het startschot voor Biermaand Vlaams-Brabant wordt gegeven met het Leuven Bierweekend, van 24 tot 26 april. In dat weekend wordt in de Brabanthal onder meer het Zythos Bierfestival georganiseerd. De Biermaand wordt afgesloten met het Leuven Innovation Beer Festival, op 24 en 25 mei.Het Leuven Bierweekend, een initiatief van Toerisme Leuven, wordt op 24 april op gang getrapt met "Beer Talks". Tijdens dat weekend gaan er in Leuven verschillende evenementen door over bier, zoals "City Beer Golf", "Pub Tasting Tour" en de "Bierhoofdstadwandeling". Op hetzelfde moment gaat in de Brabanthal het Zythos Bierfestival door, het grootste in zijn soort op het Europese vasteland. Een honderdtal brouwers en bierfirma's serveren er meer dan 500 verschillende bieren. Vanaf het weekend van 24 en 25 april zetten acht brouwerijen in de provincie, op initiatief van Toerisme Vlaams-Brabant, vijf weekends lang hun deuren open. Verschillende gemeenten pakken uit met originele initiatieven zoals bierverhalen, bierproeverijen en begeleide fietstochten. Tijdens het afsluitende weekend wordt in De Hoorn in Leuven voor het eerst het Leuven Innovation Beer Festival georganiseerd: 16 internationale brouwers die hun artisanale bieren op een innovatieve manier brouwen zullen er aanwezig zijn. (Belga/DB)