Actrice Kim Hertogs opent Buchbar op Antwerpse Zuid

© Frederik Vercruysse

Kim Hertogs opende haar eigen Buchbar: een boekenwinkel met een boeiend aanbod, waar je ook een kop koffie kan drinken.

Actrice en theatermaker Kim Hertogs liet zich inspireren door creatieve conceptstores in grootsteden zoals Berlijn. Ze opende haar eigen Buchbar: een boekenwinkel met een boeiend aanbod, waar je ook een kop koffie kan drinken. Weekend.be ging de nieuwe zaak keuren tijdens de openingsavond.
Buchbar is een conceptbookshop met een select, maar interessant aanbod boeken. Naast snuisteren tussen de aankopen kan je er ook genieten van een lekker kopje koffie. Met deze winkel combineert de Antwerpse actrice Kim Hertogs, bekend van Zone Stad en Duts, haar twee liefdes: koffie en boeken.

Kim haalde haar inspiratie in Berlijn. ‘Alles is mogelijk in Berlijn. Je vindt er de zotste concepten en combinaties, winkeltjes die je in Antwerpen niet vindt. Ze slagen er ook in om dat betaalbaar te houden, op maat van jonge en creatieve mensen,’ licht ze toe.

Snuisteren en ontdekken
Je vindt er onder meer begerenswaardige koffietafelboeken, Kims lievelingsromans en klassiekers. Ook theaterboeken en poëziewerken krijgen de nodige aandacht. Zo liet Kim tientallen theaterteksten drukken, die allemaal te koop zijn bij Buchbar. Wij liepen alvast naar buiten met het toepasselijke werk ‘Living in Antwerp’ en konden maar moeilijk weerstaan aan de Murakamicollectie.

Wie inspiratie zoekt, is hier aan het juiste adres. Iedere maand vind je er ‘de keuze van’: de lievelingsboeken van een bekend of minder bekend boekenliefhebber. ‘Staff’s-choice’ mag deze reeks in gang trappen.

Drank en spijs
Boekenliefhebbers kunnen er na of voor de ontdekkingstocht door het literaire, poëtische en theatrale aanbod laten verwennen Jens Oris van Normocoffeeroasters en Wouter De Bakker van Terrovin. Zij staan in voor de koffie en zorgvuldig geselecteerde natuurwijnen. Ook kan je er homemade of biologische sapjes krijgen en de soepen en taart worden eveneens thuis bereid. Buchbar werkt met seizoens- en streekproducten.

Ook een pluim voor de inrichting van de zaak. De open, lichte ruimte werd met zorg aangekleed met mooie houtsoorten en natuurlijke materialen. Wij waanden ons in een Zweedse winkel met Japanse invloeden en grootstedelijk design.

Buchbar nodigt uit
Buchbar biedt dit jaar een parallel programma aan tijdens de Boekenbeurs. Ook worden er regelmatig lezingen gehouden rond verschillende thema’s: als er een boek over bestaat, is het mogelijk. (LP)

Buchbar is dagelijks open van 9u tot 19.30u. In het weekend van 11u tot 20u. Gesloten op maandag.

Scheldestraat 79, 2000 Antwerpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content