Achtste Week van de Smaak focust op duurzame voeding

Van 13 tot 23 november vindt over heel Vlaanderen en Brussel de achtste Week van de Smaak plaats. Met de insteek ‘De Duurzame Verbeelding’ legt dit tiendaags culinair publieksevenement alle facetten rond duurzame voeding bloot.

De Week van de Smaak is een tiendaags publieksevenement rond smaak- en eetcultuur dat zich afspeelt over heel Vlaanderen en Brussel. Lokale besturen, sociaal-culturele verenigingen, buurtcomités, scholen en restaurants organiseren van 13 tot 23 november een brede waaier aan culinaire activiteiten rond een jaarlijks thema. Met als titel ‘De Duurzame Verbeelding’ draait deze achtste editie volledig rond duurzame voeding.

700 activiteiten

Tijdens de Week van de Smaak kan je op maar liefst 700 locaties terecht om je culinair te laten verrassen of bij te leren hoe je je ecologische voetafdruk kan verkleinen. Zo kan je insecten proeven, een cursus ‘kringloopkoken’ of ‘urban farming’ volgen, uitzoeken hoe burgers de hongersnood tijdens de eerste wereldoorlog aanpakten of kan je in gerenommeerde restaurants terecht voor een vegetarisch menu.

De Vistournée

De visserij staat al lang onder druk: door concurrentie van goedkope, ingevoerde vis, krijgen onze Belgische vissers vaak een te lage prijs voor hun vangst. De Vistournée wil de Belgische vis naar voren schuiven en de sector een hart onder de riem steken door middel van de ‘Smaakboot’ en de ‘Smaakmobiel’.

De Smaakboot is een ronddrijvend restaurant dat langs de Belgische kust tot in het binnenland vaart. Elf topchefs serveren aan boord het beste van de zee, terwijl vissers, wetenschappers en biersommeliers de gerechten toelichten.

De Smaakmobiel is een felrode omgebouwde caravan die langs de kustlijn het binnenland inrijdt. Zeven creatieve chefs maker er in evenveel gemeentes hun lokale variant van de bekende Fish & Chips. Tijdens de Week van de Smaak wordt ook een chef verkozen die de beste Fish & Chips van Vlaanderen klaarmaakt.

Klik hier voor het volledige programma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content