Achtste trappist in de maak

De abdij op de Catsberg, gelegen in het noorden van Frankrijk, brengt met ‘Mont des Cats’ een nieuwe trappist op de markt.

De broeders van de kloosterabdij op de Catsberg, een heuvel vlakbij de Belgische grens, hebben voor de samenstelling van het recept beroep gedaan op de know how van de trappistenbrouwers van Chimay. De productie zou nog voor het einde van het jaar van Chimay naar de Catsberg verhuizen.

Om het predikaat ’trappist’ te mogen voeren, moet een product aan strenge voorwaarden voldoen. Het moet onder meer binnen de muren of in de nabijheid van een trappistenabdij geproduceerd worden. Het product moet door of onder toezicht van de kloostergemeenschap worden gebrouwen, en het grootste deel van de winst moet naar sociale werken gaan.

Bierkenners twijfelen eraan of ‘Mont des Cats’ het trappistenlogo zal toegekend krijgen, temeer omdat het in eerste instantie in Chimay wordt gebrouwen. De kaas die op de Catsberg wordt geproduceerd, heeft het logo wèl al op zak.

Momenteel is er een Nederlandse, La Trappe, en zes Belgische trappistenbieren: Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle, West-Vleteren en Achel. ‘Mont des Cats’ zou als achtste trappist het selecte clubje vervoegen, de eerste uit Frankrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content