Achterhoek: Aandacht voor wild eten

In De Achterhoek ken je terecht voor lekkere wildschotels. Vijf adressen van wildrestaurants.

Wie De Achterhoek – het oostelijke gedeelte van de Nederlandse provincie Gelderland – verkent, doorkruist een resem pittoreske dorpjes en treft vooral veel groen. De regio Zutphen-Doetinchem ontpopte zich een handvol jaren geleden tot wijngebied. De volwassen druivenstruiken werden met succes onder handen genomen, met liters witte, rode en rosé wijnen als resultaat. Met zijn twintigtal wijngaarden is de Achterhoek intussen één van de productiefste regio’s voor het edele vocht.

Maar de streek staat bij menig foodie vooral bekend om zijn wildmenu’s. Wie hier de benen onder tafel schuift voor een wildschotel maakt meteen kennis met een rijke traditie van de streek. In De Achterhoek maakt men van het natuur- en wildbeheer een erezaak. Ook de jager houdt zich sinds jaar en dag aan de onderhoud van zijn jachtveld. En dat loont: vanaf half oktober, als het jachtseizoen op de hazen, fazanten, wilde eenden en reebokken is geopend, staan deze evergreens trots op de menukaart in menig Achterhoekse restaurant. Het najaar brengt overigens meer lekkers op het bord, denk aan de paddestoelen zoals cantharellen en oesterzwammen.

5 adressen

1. Gasterij de Gulle Waard

Op een mooie plek in de Achterhoek met het bos als kleurig decor ligt Gasterij de Gulle Waard. De keuken serveert authentieke producten uit de streek, en dus uw proeft de smaak van de Achterhoek op uw bord.
Adres: Mr. Ten Houtenlaan 4, Winterswijk

2. Hotel Villa Ruimzicht – @ARTHURS

Villa Ruimzicht is een mooie villa uit 1853 omringd door eeuwenoude bomen, een plaatje in het Hollandse landschap. Chef Arthur Ross is een culinaire trendwatcher en laat u dan ook graag verrassen met een seizoenmenu uit eigen streek. U kunt er ook overnachten in het hotel.
Adres: Ruimzichtlaan 150, Doetinchem

3. Restaurant Wolfersveen

Restaurant Wolfersveen is al ruim 35 jaar een begrip en staat op nummer één wat wild eten betreft. Het restaurant ligt letterlijk in een jachtgebied, zo kunt u het wild vanuit het restaurant ‘spotten’. Wolfersveen heeft hiermee ook de grootste en meest uitgebreide wildkaart. Van reeën, hazen, wild zwijn, watersnippen, smient tot taling: ze worden allemaal met respect en liefde voor de natuur bereid.
Adres: Ruurloseweg 38, Zelhem

4. Hotel café restaurant De Gouden Karper

Eén van de oudste en meest gerenommeerde horecabedrijven van de Achterhoek. De Gouden Karper dateert al uit 1642. De keuken is klassiek en de gerechten worden op traditionele wijze bereid. Het interieur is geïnspireerd op de Achterhoekse en Hollandse stijl. Eten doe je hier in een aangename en ontspannen sfeer.
Adres: Dorpsstraat 9, Hummelo

5. Grand Bistro De Rotonde

Middenin het kastelendorp Vorden ligt Grand Bistro De Rotonde. Ook hier worden heerlijke wildschotels op het bord getoverd.
Adres: Kerkstraat 3, Vorden

Info over Gelders wild.

Meer over culinair Nederland, klik hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content