Achter elk streekbier een verhaal

De gids ‘100x proeven van straffe streekbieren’ koppelt de Belgische biercultuur aan toeristische tips.

Bierliefhebber kunnen voortaan per gids fietsen of wandelen van het ene bierhuis, brouwerij of proeflokaal naar het andere. In zijn nieuw boek 100x proeven van straffe streekbieren bundelt Bruno Lookx 100 lokale bieradressen, boordevol info over het gerstenat, de streek en de routes eromheen. Ideaal voor leuk dagje uit met vrienden op een warme, dorstige dag.

Wie van een lekker Belgisch biertje houdt, kan de auto beter laten staan. Dat heeft dan ook goed in zijn oren geknoopt. In zijn boek fiets of wandel je van het ene bierhuis, proeflokaal of brouwerij naar het volgende. Ideaal om met dit boek een dag op stap te gaan. Het staat vol met informatie over bieren, bijbehorende brouwerijen, wetenswaardigheden over de streek en mooie routes.

Talrijke fiets- en wandelroutes doorkruisen het land van het bier. Begin je dag actief en eindig met een streekbiertje op een van de prachtige locaties. Geproefd en goedgekeurd Na de bestseller 100x straffe cafés in Vlaanderen nu ook 100x proeven van straffe streekbieren. Ontdek ambachtelijke brouwerijen en authentieke cafés waar het lokale gerstenat rijkelijk vloeit.

Dompel je onder in de Belgische biercultuur: van de bekende Westvleteren, het beste bier ter wereld, tot Kuttekovense Tripel tot een Loterbol.

Vlaanderen is naast het land van de Straffe cafés ook het land van de Straffe bieren. Net zoals er authentieke cafés bestaan, vind je in ons land vele originele bieren. In de speurtocht naar straffe streekbieren werd een eigenzinnige keuze gemaakt van brouwsels, waarachter een verhaal of traditie schuilt.

Deze gids presenteert 100 straffe streekbieren uit de vijf Vlaamse provincies. Met het verhaal van de brouwers, de samenstelling van de bieren en niet te vergeten de adressen waar je kunt proeven. Klassiekers zoals de Westmalle Tripel en ‘Bolleke’ de Koninck, maar ook Slaapmutske Bruin, Rare Vos en Zeunt zullen zowel kenner als leek bekoren.

Bruno Loockx en co-auteur Sofie Vanrafelghem selecteerden de streekbieren in alle onafhankelijkheid. Bovendien krijg je toeristische tips in de omgeving van elk van de 100 adressen. Heel wat fiets- en wandeltochten doorkruisen het land van het bier, maar ook aan cultuur geen gebrek. Begin de dag actief en eindig met een streekbiertje op een van de prachtige locaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content