Absolut brengt heruitgave van Andy Warhol-vodkafles op de markt

Vanaf 2 oktober ligt de Absolut fles met een kunstwerk van Andy Warhol als design in de winkelrekken. Dit wordt gecombineerd met een uitwisselingsproject rond kunst.

Vanaf 2 oktober ligt de Absolut fles met een kunstwerk van Andy Warhol als design in de winkelrekken. Dit wordt gecombineerd met een uitwisselingsproject rond kunst waarbij 1 gelukkige een originele Warhol kan winnen.

In 1986 ontwierp Andy Warhol als eerste kunstenaar een flesdesign voor Absolut. ‘Ik hou van de fles, ik wil er iet mee doen’, klonk het bijna dertig jaar geleden. Het Zweedse Absolut greep deze kans met beide handen en liet in navolging van Warhol nog vele kunstenaars hun ding doen met de fles. Onder meer Keith Haring, Damien Hirst, Annie Leibovitz, Spike Jonze en Swedisch House Mafia. Begin oktober wordt het originele ontwerp van Andy Warhol nog eens van onder het stof gehaald en jij kan hem dus ook aanschaffen (15,49 euro).

Tegelijk met de lancering van deze feestelijke fles, kondigt Absolut ook de actie ‘Andy Warhol Art Exchange by Absolut’ aan. Het grote publiek wordt uitgenodigd om via het platform zijn eigen kunstwerken te ruilen met mensen over de hele wereld. Elke deelnemer krijgt een werk van iemand anders in handen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content