Aanschuiven maar: Fidan’s Family Food neemt je mee in de Turkse keuken

Kabak mucver, ofwel Turkse gebakken courgettekoekjes © Fidan Ekiz uit Fidan's Family food, Uitgeverij Unieboek| Het Spectrum, 2017.

De Turkse keuken is veel meer dan kebabs alleen (hoewel die er zeker ook mogen zijn). Dat laat Fidan Ekiz mooi zien in haar toegankelijke kookboek Fidan’s Family Food. Proef gerust mee, want we mogen drie recepten met je delen.

Fidan Ekiz is een Nederlandse journaliste, documentairemaakster en een graag geziene gast in het Nederlandse actualiteitsprogramma De Wereld Draait Door. Aan die indrukwekkende cv voegt ze nu ook ‘kookboekschrijfster’ toe, want in Fidan’s Family Food leidt ze je in in de geheimen van de Turkse keuken.

Aan de hand van geestige verhalen over haar familie trekt Fidan je binnen in de Turkse cultuur en keuken. Die vermengt ze wel met de realiteit van de Nederlandse supermarkt en de westers ingebakken haast. Waar haar oma de manti (gevulde deegballetjes) nog zelf kneedde, ontdekt Fidan ingrediënten bij de plaatselijke supermarkt waardoor ze haar eigen – iets makkelijkere versie – in elkaar draait. Goed genoeg om je toch in Turkije te wanen.

De gerechten in dit boek zijn allemaal afkomstig uit de keuken van de familie Ekiz. Ze vertrekken vanuit verse groenten, fruit, veel kruiden en gegrild vlees. Maar wat vooral belangrijk is: er is altijd genoeg voor iedereen, want iedereen die rond etenstijd binnenvalt, wordt een gast die mag aanschuiven aan tafel.

Fidan’s family food is uitgegeven bij SPECTRUM, 160 pagina’s, ISBN: 9789000352982. Bestel nu het boek voor maar €20,50 in plaats van €22,50 en betaal geen verzendkosten. Surf naar www.lannoo.be/fidan en gebruik de kortingscode fidanfood17 in je winkelmandje. Deze actie is alleen geldig via de webshop van Lannoo, tot 31/7/2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content