Aanrader voor gin-tonicliefhebbers: Ginventory, een app vol recepten en weetjes

© Getty Images/iStockphoto

Gin-tonic blijft nog wel even op quasi elke menukaart in cocktailbars staan, maar je kan hem zelf ook gemakkelijk maken. Zeker nu de gratis app Ginventory ook beschikbaar is in het Nederlands.

Welke tonic past bij welke gin? Moet er een garnituur bij om de smaak te accentueren? De Belgsiche app Ginventory geeft het antwoord. “Onze app bevat de ‘Perfect Serve’ van meer dan 2000 gins, zoals die wordt aanbevolen door de destilleerderijen zelf”, legt oprichter Bjorn Blockx uit. “Daarnaast vind je in onze app meer info over de gins: het smaakprofiel, de distilleerderij, een foto – noem het op. Zo is Ginventory een beetje de Vivino voor ginliefhebbers.”

Belgische gins in de kijker

De afgelopen maanden werden er heel wat Belgische gins toegevoegd in de app. Ons land is dan ook de plek waar heel wat mooie gins gedistilleerd worden: Buss No. 509, Bishop’s, Cockney’s, Copperhead, Filliers, Ph. Collet’s, Strange Donkey, Forest, PJ, Aduro,… “Er komen haast wekelijks nieuwe Belgische gins op de markt. We kunnen bijna niet volgen om ze allemaal toe te voegen in onze app,” vertelt Blockx.

Niet geheel onlogisch dus dat de app nu ook in het Nederlands beschikbaar is. Die biedt niet alleen informatie aan, maar ook al je favoriete gins. Dankzij partners als gintonicshop.be, ginsonline.be en ginandwhiskyshop.be kan je er gemakkelijk de fles naar jouw smaak kopen.

Ginventory werd al meer dan 50.000 keer gedownload in enkele maanden tijd. Het voorbije jaar stond de app onafgebroken in de hitlijsten van de App Store. De app is gratis beschikbaar voor iPhone en Android.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content