99 recepten van 33 hobbykoks

De nieuwe culinaire extra editie van Knack Weekend verzamelt originele gerechten en wijntips.

Nog nooit heeft het onderwerp koken zo’n uitgebreide aandacht in de media gekregen. Er is geen krant meer zonder restaurantbespreking en/of kookrubriek en geen televisiezender meer zonder kookprogramma. Koken is pure showbizz geworden, amusement waarbij men thuis bij de buis vanuit de luie zetel ontspant. Want er is iets vreemds aan de hand: koken is hot in de krant en op het scherm, maar statistieken vertellen dat het aantal minuten dat men thuis besteedt aan de bereiding van het dagelijkse eten steeds verder achteruitgaat. Hoe verklaart men dat er meer kookboeken dan ooit op de markt zijn en dat er minder dan ooit gekookt wordt?

Gelukkig is er nog dat legertje diehards dat in actie treedt en de keukenschort voorknoopt van zodra er wat tijd is. In de zestien jaar dat de rubriek Hoe maakt u het?’in Knack Weekend bestaat, voerden wij vele van deze gedreven hobbykoks op. Het zijn mensen van alle leeftijden, met uiteenlopende bezigheden en beroepen. Zij hebben de liefde voor de keuken gemeen en doen elk op hun manier een inspanning om iets lekkers op tafel te brengen.

De rubriek Hoe maakt u het? valt in de smaak, omdat ze de culinaire behoeftes vertaalt van gewone mensen die graag gewone gerechten eten met een persoonlijke inslag. Voor deze extra editie Knack Weekend, Hoe maakt u het? werden opnieuw 33 van onze kandidaten gegroepeerd, die samen 99 recepten vrijgeven. De creaties werden op verhelderende wijze vereeuwigd door fotografe Diane Hendrikx. Op naar de keuken en aan de slag.

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content