99 lekkere recepten van 33 hobbykoks

Ook het vierde nummer in de culinaire reeks ‘Hoe maak u het?’ bundelt gevarieerde en interessante recepten voor beginners en gevorderden. 99 in totaal en telkens met een wijnsuggestie.

‘Hoe Maak u het? 99 recepten van 33 hobbykoks’ (€7,95) ligt nu in de winkel.

“Hoe maakt U het?” Dat was de vraag die wij stelden aan de drieëndertig hobbykoks die werden bijeengebracht in het vierde verzamelnummer in de reeks Extra Edities van Knack Weekend. Onder de jongere en oudere amateurkoks die ervoor hebben gezorgd dat deze Extra Editie opnieuw een waardevol document is, zitten zowel kampioenen als beginners. Daardoor is het receptenrepertoire gevarieerd en interessant.

Hierin vindt u zowel recepten voor beginnende keukenprinsen en -prinsessen als recepten voor gevorderden. Eén ding hebben ze gemeen: ze kwamen tot stand door te proberen.

Ieder recept is het eindproduct van een aantal keukensessies, waarbij men al experimenterend tot een resultaat kwam. Meestal ontstond de basis tijdens het proeven van iets lekkers bij kennissen of op restaurant. Een bepaalde combinatie valt extra in de smaak en blijft in het geheugen hangen.

Thuis probeert men dan het lekkere gerecht na te maken en omdat men werkt vanuit de herinnering, en vaak ook omdat niet alle ingrediënten voorradig zijn, krijgt het elders geproefde gerecht een eigen, nieuw leven. Daarom mag men bij de gepubliceerde recepten soms niet spreken van een ‘creatie’; het woord ‘interpretatie’ is dan meer op zijn plaats.

Dat wil niet zeggen dat er in deze nieuwe Extra Editie van Hoe Maakt U Het? geen creaties staan. Natuurlijk zijn die er: het bewijs vormen de trotste gezichten van de hobbykoks, die met fierheid naar voren treden om hun nieuwe of vernieuwde gerecht te presenteren!

Maar creatie of interpretatie, het maakt niets uit. Het belangrijkste voor de lezer is dat de gerechten hun gedegenheid hebben bewezen: dat wil zeggen dat de receptuur klopt en doenbaar is, en dat de bereiding in de smaak valt, bij u, bij uw familie, vrienden en kennissen. Beproefde recepten zijn de sleutel tot goede tafelmomenten.

Smakelijk
Pieter van Doveren
Culinair redacteur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content