9 handige tips & tricks voor in de keuken

3902111

Hoe blijft een banaan langer vers, hoe voorkom je dat suiker hard wordt in de verpakking of hoe rasp je zachte kazen? The Greatist maakte een handig lijstje met allerlei slimmigheidjes voor in de keuken.

Hoe blijft een banaan langer vers, hoe voorkom je dat suiker hard wordt in de verpakking of hoe rasp je zachte kazen? The Greatist maakte een handig lijstje met allerlei slimmigheidjes voor in de keuken.

  1. 1.Hou je banaan langer vers

Wanneer je een tros bananen koopt, moet je je dikwijls haasten om ze allemaal te verorberen voor ze bruinig worden. Haal de bananen los van de tros en wikkel de uiteinden van de bananen in met plastic folie. Op deze manier kan het ethyleengas, dat ervoor zorgt dat de banaan rijpt en bruin wordt, niet uit de banaan ontsnappen.

  • 2.Maak je plastic folie makkelijk hanteerbaar

Moet je ook altijd een gevecht voeren met de plastic folie? Stop de verpakking in de koelkast. Wanneer je daarna een kom wil bedekken met folie zal die veel makkelijker loskomen.

  • 3.Voorkom dat suiker hard wordt in de verpakking

Erg vervelend wanneer een pak bruine suiker na een tijdje helemaal hard wordt. Stop de bruine suiker in de microgolfoven samen met een glaasje water. De vochtigheid in de microgolfoven zal ervoor zorgen dat de suiker weer uit elkaar valt.

  • 4.Eierschalen uit je beslag halen wordt een makkie

Je maakt een cake en moet daarvoor enkele eieren breken. Meestal gaat dat gepaard met enkele stukjes schaal in je beslag. Haal de kleine stukjes eruit met behulp van een groter stuk eierschaal, deze werkt als een magneet.

  • 5.Het raspen van zachte kazen

Hou je van vers geraspte mozzarella op je pasta? Stop de mozzarellabol een halfuurtje in de diepvries voor je ze raspt.

  • 6.Opwarmen van restjes zonder dat ze uitdrogen

De restjes van pizza worden in de microgolfoven meestal erg droog als je ze opnieuw opwarmt. Een handige tip is een glaasje water naast je bord zetten in de microgolfoven, zo blijft de lucht vochtig.

  • 7.Geef houten lepels een tweede leven

Na een tijdje nemen houten lepels niet enkel de kleur maar ook de geur over van je gerechten. Gooi de lepel in kokend water en laat het nadien opdrogen in de zon.

  • 8.Benut citroenen en appelsienen ten volle voor vruchtensap

Om te zorgen dat je echt al het sap van de citrusvruchten kunt persen, kan je de citroenen/appelsienen zo’n 15 seconden in de microgolfoven laten opwarmen.

  • 9.Geen tranen meer bij het snijden van ajuinen

Stop de ajuinen even in de diepvries voor je ze gaat snijden. Dit trucje werkt enkel als je de ajuinen daarna opwarmt, omdat ze hun crunch verliezen als ze ontdooien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content