7 zomerbars in Antwerpen: ga de hitte te lijf met een lekker drankje

Met een hete zomeravond in het vooruitzicht, verzamelden we de leukste zomerbars in Antwerpen voor jullie in dit lijstje. Begin alvast maar die avond vol heerlijke cocktails en tapas te plannen.

Met een hete zomeravond in het vooruitzicht, verzamelden we de leukste zomerbars in Antwerpen voor jullie in dit lijstje. Begin alvast maar die avond vol heerlijke cocktails en tapas te plannen. De zomerbarDe zomerbar van de Zomer van Antwerpen is niet langer te vinden aan de Ledeganckkaai, maar verhuisde dit jaar naar de Sloepenweg. Helemaal tot rust komen in de hangmatten en een lekkere hap voor een klein prijsje.

Ledeganckkaai, vlak voor de bocht van de Schelde

Josephine’s Summer Bar en Restaurant De zomerversie van het restaurant Josephine’s in de oude stapelplaats van Brouwerij De Koninck. Met honderden houten paletten werd een gezellig kader gecreëerd om een leuke avond te beleven.

Boomgaardstraat 17, 2018 Antwerpen

Bocadero ‘Beach, bar & food’, dat is de omschrijving van Bocadero. Geen eindeloos wit palmbomenstrand, maar de strandstoelen en zitzakken doen je op zijn minst wegdromen naar een tropisch eiland. Een leuke plek om de zonsondergang te bekijken.

Waagnatie – Rijnkaai 150, Antwerpen

The Glorious Lounge by DivaniJurgen Lycops van restaurant The Glorious kreeg carte blanche en mocht op het dakterras van meubelzaak Divani een fancy zomerbar inrichtingen. Geen doordeweekse kaart, want je vindt er onder meer tien speciale gin-tonics en fingerfood van sterrenchef Johan Van Raes.

Divani – Vlaamse Kaai 35-39, 2000 Antwerpen

Cargo In Park Spoor Noord is de Cargo zomerbar aan zijn zevende editie toe. Bij slecht weer kan je in de loods zitten, bij heerlijk weer naast het water. Wie een hongertje te stillen heeft, kan er terecht voor lekker, ecologisch eten.

Viaduct-Dam 64-80, 2060 Antwerpen

Strantwerpen Sinds dit jaar is Strantwerpen niet langer op rechteroever te vinden, maar naar club Cabane op Linkeroever. Dé plek om ’t stad te zien in het licht van de ondergaande zon, want het zicht is er geweldig. Hier hangt een echte strandatmosfeer.

Jachthavenweg 1, 2050 Antwerpen

Left
Helemaal verscholen in het groen, alsof je uren verwijderd bent van het drukke Antwerpen, vind je Left. Geen overdadige luxe, maar gezellig en low key. Het is een hippe plek, waar je meestal terecht kunt voor een hapje en een drankje. Sommige avonden is er film, bbq of concerten.

Galgenweelpark – 2050 Antwerpen (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content