VESPER MARTINI - James Bond (Casino Royale)

gf
© gf

Ingrediënten:

1/2 deel Lillet Blanc

1 deel wodka

3 delen gin

citroenzeste

Bereidingswijze:

Koel het glas voor, met ijs of in het vriesvak.

Meng gin, wodka en Lillet Blanc in een mixglas, voeg ijsblokjes toe en roer.

Tenzij u natuurlijk echt James Bond bent, dan hebt u de cocktail liever geshaket.

Verwijder de ijsblokjes en strain in het gekoelde glas.

Snij een stuk citroenzeste af (met een dunschiller), knijp het uit boven het glas en voeg toe.

Haal uw license to kill af.

COSMOPOLITAN - Carrie Bradshaw (Sex and the City)

gf
© gf

Ingrediënten:

3 cl wodka

2 cl cointreau

1 cl suikerwater

2 cl vers geperst limoensap

3 cl cranberrysap

limoenpartje

Bereidingswijze

Steek het glas in het vriesvak - koelen met ijs kan ook.

Doe de wodka, het cranberrysap, de cointreau (of een andere triple sec), en het limoensap in een shaker en vul die half met ijs.

Goed schudden, tot de buitenkant van de shaker berijpt.

Strain in het voorgekoelde glas.

Garneer met een stukje limoen.

Ga op zoek naar Mr. Big - en een paar Manolo's.

MOJITO - Sonny Crockett (Miami Vice)

gf
© gf

Ingrediënten:

5 cl witte rum

1 takje munt

12 verse muntblaadjes

1/2 limoen in 6 stukjes

1/2 tl rietsuiker

crushed ice

soda

Bereidingswijze:

Doe de stukjes limoen, de munt en de suiker in het glas.

Plet het geheel zachtjes.

Vul het glas met ijs.

Giet de rum over het ijs.

Voeg soda toe, goed roeren.

Takje munt staat altijd mooi, rietje is iets essentiëler.

Wacht op de man met de Jan Hammer.

CHAMPAGNE COCKTAIL - Victor Laszlo (Casablanca)

gf
© gf

Ingrediënten:

2 cl cognac

Champagne brut

suikerklontje

Angostura bitters

Citroenschil

Bereidingswijze:

Leg het suikerklontje boven op de fles Angostura bitters, draai de fles om terwijl u het suikerklontje met de vinger op zijn plaats houdt tot het helemaal doordrenkt is.

Leg het klontje in het champagneglas.

Voeg cognac toe en giet vervolgens de gekoelde champagne erbij (als u dat langs de steel van de cocktaillepel doet, vermijdt u dat te veel koolzuur ontsnapt - en dat het glas overbruist).

Versier met een lange citroenschil - snijden boven het glas, voor de aroma's.

This could be the beginning of a beautiful friendship.

MINT JULEP - Daisy Buchanan (The Great Gatsby)

gf
© gf

Ingrediënten:

5 cl bourbon

1 takje pepermunt

10 verse muntblaadjes

crushed ice

1 cl suikerwater

Bereidingswijze:

Plet de muntblaadjes in het glas.

Voeg ijs toe.

Giet er bourbon - liefst echte Kentucky bourbon - en suikerwater bij.

Roer tot zich aan de buitenkant van het glas ijs begint te vormen.

Voeg meer ijs toe en roer verder.

De finishing touch: het takje pepermunt.

Snak naar de Kentucky Derby.

MANHATTAN - Sugar Kane (Some Like It Hot)

gf
© gf

Ingrediënten:

4,5 cl rye whiskey

3 cl rode vermouth

cocktailkers

1 cocktaillepel Angostura Bitters

Bereidingswijze:

Roer - stir, don't shake - de whiskey, vermouth en bitters goed met geplet ijs.

Strain in het glas.

Werk af met twist of cocktailkers.

There's something down there, Sugar Kane.

OLD FASHIONED - Don Draper (Mad Men)

gf
© gf

Ingrediënten:

5 cl bourbon

1 cl suikerwater

citroen

sinaasappel

cocktailkers

ijsblokjes

1 tl rietsuiker

1/2 cocktaillepel Angostura Bitters

soda

Bereidingswijze:

Doe rietsuiker, Angostura, een schijfje citroen, een schijfje sinaasappel in het glas en stamp aan

Soda toevoegen, roeren tot de suiker is opgelost

Bourbon en enkele ijsblokjes toevoegen, goed roeren

Overige ijsblokjes toevoegen, met een beetje soda en het suikerwater

Even roeren

De kers in de cocktail zetten

Secretaresse versieren

Ingrediënten:1/2 deel Lillet Blanc1 deel wodka3 delen gincitroenzesteBereidingswijze:Koel het glas voor, met ijs of in het vriesvak.Meng gin, wodka en Lillet Blanc in een mixglas, voeg ijsblokjes toe en roer.Tenzij u natuurlijk echt James Bond bent, dan hebt u de cocktail liever geshaket.Verwijder de ijsblokjes en strain in het gekoelde glas.Snij een stuk citroenzeste af (met een dunschiller), knijp het uit boven het glas en voeg toe.Haal uw license to kill af.Ingrediënten:3 cl wodka2 cl cointreau1 cl suikerwater2 cl vers geperst limoensap3 cl cranberrysaplimoenpartjeBereidingswijzeSteek het glas in het vriesvak - koelen met ijs kan ook. Doe de wodka, het cranberrysap, de cointreau (of een andere triple sec), en het limoensap in een shaker en vul die half met ijs. Goed schudden, tot de buitenkant van de shaker berijpt. Strain in het voorgekoelde glas. Garneer met een stukje limoen. Ga op zoek naar Mr. Big - en een paar Manolo's. Ingrediënten:5 cl witte rum1 takje munt12 verse muntblaadjes1/2 limoen in 6 stukjes1/2 tl rietsuikercrushed icesodaBereidingswijze:Doe de stukjes limoen, de munt en de suiker in het glas. Plet het geheel zachtjes. Vul het glas met ijs. Giet de rum over het ijs. Voeg soda toe, goed roeren. Takje munt staat altijd mooi, rietje is iets essentiëler. Wacht op de man met de Jan Hammer. Ingrediënten:2 cl cognacChampagne brutsuikerklontjeAngostura bittersCitroenschilBereidingswijze:Leg het suikerklontje boven op de fles Angostura bitters, draai de fles om terwijl u het suikerklontje met de vinger op zijn plaats houdt tot het helemaal doordrenkt is. Leg het klontje in het champagneglas. Voeg cognac toe en giet vervolgens de gekoelde champagne erbij (als u dat langs de steel van de cocktaillepel doet, vermijdt u dat te veel koolzuur ontsnapt - en dat het glas overbruist). Versier met een lange citroenschil - snijden boven het glas, voor de aroma's. This could be the beginning of a beautiful friendship. Ingrediënten:5 cl bourbon1 takje pepermunt10 verse muntblaadjescrushed ice1 cl suikerwaterBereidingswijze:Plet de muntblaadjes in het glas. Voeg ijs toe. Giet er bourbon - liefst echte Kentucky bourbon - en suikerwater bij. Roer tot zich aan de buitenkant van het glas ijs begint te vormen. Voeg meer ijs toe en roer verder. De finishing touch: het takje pepermunt. Snak naar de Kentucky Derby. Ingrediënten:4,5 cl rye whiskey3 cl rode vermouthcocktailkers1 cocktaillepel Angostura BittersBereidingswijze:Roer - stir, don't shake - de whiskey, vermouth en bitters goed met geplet ijs. Strain in het glas. Werk af met twist of cocktailkers. There's something down there, Sugar Kane. Ingrediënten:5 cl bourbon 1 cl suikerwatercitroensinaasappelcocktailkersijsblokjes1 tl rietsuiker1/2 cocktaillepel Angostura BitterssodaBereidingswijze:Doe rietsuiker, Angostura, een schijfje citroen, een schijfje sinaasappel in het glas en stamp aan Soda toevoegen, roeren tot de suiker is opgelost Bourbon en enkele ijsblokjes toevoegen, goed roeren Overige ijsblokjes toevoegen, met een beetje soda en het suikerwater Even roeren De kers in de cocktail zetten Secretaresse versieren