6 topchefs koken samen voor ‘The Great Belgian Beer Dinner 2014’

Tijdens de derde editie van ‘The Great Belgian Beer Dinner’ gaan vijf Belgische koks en één Amerikaanse chefkok achter het fornuis staan in stadsbrouwerij Gruut in Gent. Ze serveren in totaal acht gangen met Belgische kwaliteitsbieren.

Tijdens de derde editie van ‘The Great Belgian Beer Dinner’ gaan vijf Belgische koks en één Amerikaanse chefkok achter het fornuis staan in stadsbrouwerij Gruut in Gent. Ze serveren in totaal acht gangen met Belgische kwaliteitsbieren.

De zes koks die instaan voor het menu van ‘The Great Belgian Beer Dinner 2014’, een initiatief van Lekker Vlaanderen, zijn Hilaire Spreuwers van restaurant ‘BitterZoet’ (Zonhoven), Tom De Four van ‘De Heeren van Liedekercke’ (Denderleeuw), Vincent Florizoone van ‘Grand Cabaret’ (Nieuwpoort), Sam Van Houcke van Onder de Toren (Hansbeke), Stefaan Couttenye van ’t Hommelhof (Watou) en Chris Lively (de Amerikaanse chef die in één van de ‘Fier op ons Bier’-commercials voorkomt) van Ebenezer’s Restaurant & Pub uit de Amerikaanse staat Maine.

“The Great Belgian Beer Dinner is ieder jaar een geweldige culinaire showcase”, zegt chef Hilaire Spreuwers, die de keukenactiviteiten coördineert. “Mijn collega’s en ik willen het publiek en horecaprofessionals tonen dat biergastronomie niet moet onderdoen voor de klassieke wijnkeuken. Integendeel, het ruime smakenpallet van onze Belgische bierscène geeft ons nog veel meer mogelijkheden om voedingsproducten van bij ons te combineren met authentieke en ambachtelijke bieren. De verfijnde biergastronomie wordt in alsmaar meer horecazaken geserveerd, iets wat ik samen met mijn collega’s van the Great Belgian Beer Dinner alleen maar kunnen toejuichen.”

Er werd gekozen om het evenement te laten doorgaan in een echte brouwerijomgeving. Daarom koos de organisatie voor brouwerij Gruut in de Gentse binnenstad. Gedurende twee avonden, op 22 en 23 april, kunnen gasten genieten van een avond vol bier. Er is ook een speciale biersommelier aanwezig, namelijk zythologe Sofie Van Rafelghem. Een team van de Gentse biervereniging serveert de bieren. (LVR)

Voor info en reservatie: www.lekkervlaanderen.be

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content