Vivino (gratis, iOS 6.0 of nieuwer, Android)

De app Vivino kan gemakkelijk de Shazam van de wijnwereld worden genoemd. Upload een foto van een wijnflesetiket, en krijg meteen informatie over de wijn in kwestie. Zo geeft deze app na het scannen van het label info over hoe deze in verschillende categorieën gerankt is, van welke druif de wijn is gemaakt, van welke regio de wijn vandaan komt én bij welke gerechten de wijn goed past. Wanneer een fles je al dan niet bevalt, kan de wijn in je eigen systeem van de app worden opgeslagen, een soort persoonlijke wijnorganizer dus.

Cocktail Flow (gratis, iOS 7.0 of nieuwer, Android)

De handige barstock-functie van deze app, laat je toe de ingrediënten op te geven die je in huis hebt, om vervolgens een lijst weer te geven met alle mogelijke cocktails die je er mee kunt maken, inclusief de bereidingswijze. Ook helpt deze app met het samenstellen van een aankooplijstje om het je zo gemakkelijker te maken in de supermarkt.

Grapeful (gratis, iOS 6.0 of nieuwer, Android)

Via deze app vind je de juiste wijncombinatiemogelijkheden die het best bij jouw gerecht of keuken naar keuze passen. Deze app biedt je de basics van food en wine pairing - de kunst om ingrediënten te combineren op basis van gemeenschappelijke typologieën - om zo een perfect evenwicht te vinden tussen eten en wijn.

De Bier App (gratis, iOS 7.1 of nieuwer)

In een vreemde stad en zin in een gezellige kroegentocht? Met de Beer App vind je gemakkelijk bars die speciale bieren serveren, inclusief openingstijden, contactinformatie en info over het café. Ook kunnen verwante bieren aan een biertje die je lekker vindt, gemakkelijk worden opgenoemd. Na het proeven kan een persoonlijk bierboek worden bijgehouden waar alle ratings uit het verleden kunnen worden opgehaald, en alle bieren die je nog wil uitproberen.

Wine Spectactor WineRatings+ (gratis, iOS 7.0 of nieuwer, Android)

Deze applicatie beantwoordt basisvragen als 'hoe proef je rode wijn?', 'hoe serveer ik wijn?' en 'hoe herken ik welke wijn bij welk eten past?' met tekst en video. Ook kan je per streek zien wanneer je wijn op het toppunt is. Kan je een specifieke wijn uit Bordeaux uit 2010 al drinken, of is het beter om te wachten?

Whisky Passion (gratis, Android)

Whiskyliefhebbers kunnen op basis van postcode en gps-functie de beste whiskyspeciaalzaken in de buurt opzoeken. Vrijwel alle whiskyslijterijen en distilleerderijen uit België zijn te vinden met deze app.

(LD)

Vivino (gratis, iOS 6.0 of nieuwer, Android)De app Vivino kan gemakkelijk de Shazam van de wijnwereld worden genoemd. Upload een foto van een wijnflesetiket, en krijg meteen informatie over de wijn in kwestie. Zo geeft deze app na het scannen van het label info over hoe deze in verschillende categorieën gerankt is, van welke druif de wijn is gemaakt, van welke regio de wijn vandaan komt én bij welke gerechten de wijn goed past. Wanneer een fles je al dan niet bevalt, kan de wijn in je eigen systeem van de app worden opgeslagen, een soort persoonlijke wijnorganizer dus.Cocktail Flow (gratis, iOS 7.0 of nieuwer, Android) De handige barstock-functie van deze app, laat je toe de ingrediënten op te geven die je in huis hebt, om vervolgens een lijst weer te geven met alle mogelijke cocktails die je er mee kunt maken, inclusief de bereidingswijze. Ook helpt deze app met het samenstellen van een aankooplijstje om het je zo gemakkelijker te maken in de supermarkt. Grapeful (gratis, iOS 6.0 of nieuwer, Android) Via deze app vind je de juiste wijncombinatiemogelijkheden die het best bij jouw gerecht of keuken naar keuze passen. Deze app biedt je de basics van food en wine pairing - de kunst om ingrediënten te combineren op basis van gemeenschappelijke typologieën - om zo een perfect evenwicht te vinden tussen eten en wijn.De Bier App (gratis, iOS 7.1 of nieuwer) In een vreemde stad en zin in een gezellige kroegentocht? Met de Beer App vind je gemakkelijk bars die speciale bieren serveren, inclusief openingstijden, contactinformatie en info over het café. Ook kunnen verwante bieren aan een biertje die je lekker vindt, gemakkelijk worden opgenoemd. Na het proeven kan een persoonlijk bierboek worden bijgehouden waar alle ratings uit het verleden kunnen worden opgehaald, en alle bieren die je nog wil uitproberen. Wine Spectactor WineRatings+ (gratis, iOS 7.0 of nieuwer, Android) Deze applicatie beantwoordt basisvragen als 'hoe proef je rode wijn?', 'hoe serveer ik wijn?' en 'hoe herken ik welke wijn bij welk eten past?' met tekst en video. Ook kan je per streek zien wanneer je wijn op het toppunt is. Kan je een specifieke wijn uit Bordeaux uit 2010 al drinken, of is het beter om te wachten?Whisky Passion (gratis, Android) Whiskyliefhebbers kunnen op basis van postcode en gps-functie de beste whiskyspeciaalzaken in de buurt opzoeken. Vrijwel alle whiskyslijterijen en distilleerderijen uit België zijn te vinden met deze app. (LD)