Het eerste vaatje Hollandse nieuwe heeft dinsdag op de Scheveningse visafslag 58.000 euro opgebracht.

De haringen kwamen in het bezit van groothandel Makro. Die schenkt de haring aan een restaurant in Delft dat zich heeft gespecialiseerd in duurzame vis.

De opbrengst van het eerste vaatje, dat ongeveer 45 haringen bevat, gaat tradtiegetrouw naar het goede doel, dit jaar naar de kinderhulporganisatie Stichting Kinderpostzegels. Vorig jaar ging het eerste vaatje haring voor 66.000 euro van de hand. Drie jaar geleden leverde het eerste vaatje een recordbedrag van 75.000 euro op.

Aan de veiling ging een keuring vooraf. Haring uit de aangeboden emmers werd gefileerd en door een speciaal proefpanel van drie haringdeskundigen gekeurd. Volgens kenners is de vis dit jaar niet zo supervet als vorig jaar.

Belga/D.B.

Het eerste vaatje Hollandse nieuwe heeft dinsdag op de Scheveningse visafslag 58.000 euro opgebracht.De haringen kwamen in het bezit van groothandel Makro. Die schenkt de haring aan een restaurant in Delft dat zich heeft gespecialiseerd in duurzame vis. De opbrengst van het eerste vaatje, dat ongeveer 45 haringen bevat, gaat tradtiegetrouw naar het goede doel, dit jaar naar de kinderhulporganisatie Stichting Kinderpostzegels. Vorig jaar ging het eerste vaatje haring voor 66.000 euro van de hand. Drie jaar geleden leverde het eerste vaatje een recordbedrag van 75.000 euro op. Aan de veiling ging een keuring vooraf. Haring uit de aangeboden emmers werd gefileerd en door een speciaal proefpanel van drie haringdeskundigen gekeurd. Volgens kenners is de vis dit jaar niet zo supervet als vorig jaar.Belga/D.B.